15. des
MONSTER: Det var det Erik de la Rose kalte ham under sluttspillet i vår.
FOTO: Fredrik Hubred Hagen
 
Ellevilt av Engelage i Italia - 96,4 i redningsprosent
Nå herjer den lange målvakten i italiensk hockey.

Publisert: 29.okt.2015 14.14
Oppdatert: 29.okt.2015 14.22

Andrew Engelage hadde høyest redningsprosent i både serie- og sluttspill sist sesong. Fansen elsket ham, Aleksander Smirnov forgudet ham, og motstanderne ble plaget av ham. Så bestemte Storhamar seg for å satse på Robert Hestmann. Engelage fikk ikke tilbud om videre spill i Storhamar.

Nå herjer den lange kanadieren i Italia. Han står med elleville 96,4 i redningsprosent og 0.82 baklengsmål pr. kamp.

Trives i italia

Andrew Engelage forteller til HA-sporten at han trives i den italienske byen Ritten, som ligger i Syd-Tirol.

- Det er litt kranglete å komme seg opp og ned fra fjellet, men jeg har blitt vant til det. Nå trives jeg veldig godt her i Italia, sier Engelage, som har vært god i sin nye klubb.

- Jeg har spilt ganske bra så langt. Laget er veldig bra, og det har vært lett for meg å spille her i Italia, sier Engelage, som er glad for året han fikk i Storhamar.

- Jeg må takke Aleksander Smirnov og resten av Storhamar for at jeg fikk tid til å tilpasse meg den europeiske stilen. Storhamar vil alltid være en spesiell klubb for meg, og jeg er glad for at de gjør det så godt i CHL. Jeg håper de kan fortsette å sjokkere Europa, sier han.

Stavanger i DNB Arena

Lørdag møter Storhamar fjorårets finalemotstander Stavanger Oilers i oljebyen. Etter 9-1-tapet mot Stavanger i fjor høst, reiste både Engelage og Storhamar seg i bankhallen på vestlandet. Engelage stoppet 229 av 243 skudd der etter ydmykelsen.

- Det var herlig å spille borte mot Stavanger. Banen var liten, de var fysiske, og jeg følte det var som å spille hjemme i Canada. De passet meg godt, sier Engelage, som ikke utelukker å komme tilbake til Storhamar.

- Jeg trivdes godt da jeg spilte i Storhamar. Det er alltid en mulighet for at jeg kan komme tilbake, sier Andrew Engelage.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke