13. des
Smiler: Martin Blakseth Huse føler ikke at Storhamar er på topp for øyeblikket, men ser ikke mørkt på lagets muligheter i sluttspillet. foto: Bendik Havdal Eriksen
 
- Det var et tøft valg, men det var riktig
Martin Blakseth Huse opplevde stor suksess på hockeybanen som Stavanger-spiller. Likevel angrer han ikke på valget han tok om å flytte hjem.

Publisert: 27.feb.2016 07.43
Oppdatert: 27.feb.2016 08.07

Martin Blakseth Huse var god og sentral da Stavanger Oilers slo Storhamar i NM-finalene for snart et år siden.

Til tross for at han vant gull i både serien og i sluttspillet, valgte Hamar-gutten å avbryte kontrakten etter kun ett av to år.

Og det angrer han ikke på.

– Det var et tøft valg for meg da jeg gjorde det, men det var et riktig valg. Og det synes jeg fortsatt, sier han, før han fortsetter:

– Jeg har snakket om det før, og jeg har nok ikke noe bedre svar nå. Noen ganger er det bare sånn.Jeg slet med å finne meg til rette, og da føltes det riktig for meg å flytte hjem, sier han.

sammenligner lagene

Storhamar har slitt med å finne et stabilt høyt toppnivå. Og ofte har de tapt viktige kamper - for eksempel kampen mot Frisk sist.

Det er i sterk kontrast til hvordan Stavanger vanligvis håndterer nøkkelkamper når de er presset.

Blakseth Huse er usikker på hvorfor forskjellen på lagene er så stor som den er når de spiller viktige kamper.

– Jeg vet ikke helt hvorfor det er på den måten, men jeg merker at vi har hatt altfor mye respekt når vi har spilt mot dem. Hvis det er på den måten andre har det mot dem, så er det kanskje ikke så rart at Stavanger ofte vinner viktige kamper. Jeg tenkte ikke så mye på det da jeg spilte der, sier han.

savner stabilitet

Blakseth Huse er helt klar på at Storhamar må ta store kollektive løft dersom de skal begynne å vinne kamper regelmessig.

– Vi blir gående altfor mye for oss selv, og vi sliter med å opptre samlet. Kampene mot Lørenskog og Frisk Asker var fryktelig dårlige. Da klarte vi ikke å komme opp det nivået som vi vet at vi har inne, og det er skuffende. Vi kan spille veldig godt, men dessverre så varierer vi for mye, sier han.

thoresen lot ham gå

Stavanger-trener Petter Thoresen ville ikke holde Blakseth Huse i Stavanger mot hans vilje sist vår, forteller han til HA-sporten:

– Jeg forsto at det var personlige grunner som lå bak avgjørelsen hans, så det var ikke noe problem for oss å slippe ham. Martin har et liv utenom hockeybanen, og det er viktig å trives. Han hadde kontrakt hos oss, men vi ville ikke holde ham igjen, sier Petter Thoresen.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
mester: Her feirer Martin Blakseth (t.h.) NM-gullet sammen med Tommy Kristiansen i DNB Arena.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke