24. aug
BA OM DRAKT: Anders Wernberg Graven ba Patrick Thoresen om ei drakt. Det fikk han. Nå skal drakta gi inntekter til Dragons. FOTO: TERJE MIDTTUN.
 
Auksjonerer bort draktene til Patrick og Zucca
Patrick Thoresens og Mats Zuccarello Aasens drakter skal gi penger i kassa til Storhamar Dragons. 

Publisert: 03.des.2013 10:09
Oppdatert: -

Anders Wernberg Graven fra Furnes syntes det gikk for lang tid å komme i gang for å samle inn penger til Storhamar Dragons.
Derfor tok han et initiativ selv. Han kontaktet Patrick Thoresen på Facebook og ba om ei drakt, slik at han kunne avhjelpe situasjonen, og Patrick stilte opp for gamleklubben. Nå er drakta i Hamar.

Wernberg Graven er ikke med i Storhamar Supporterunion, men jobber med filmredigering for Storhamar/TV2. Han er mer enn vanlig engasjert i ishockey og følger laget i gult og blått så mye han har tid og penger til. Som skoleelev har han ikke så mye å rutte med, men skal spe på Storhamar-kassa ytterligere med å kjøpe aksjer nærmere jul.

Først håper han å ta inn et pent beløp på å lodde ut Thoresen-drakta i hjemmekampen mot Lillehammer 8. desember.
– Kanskje vi kan ta mellom 100 og 150 kroner per lodd. Hvis vi får solgt en del lodd, bør det gi en pen slump penger inn i ei slunken klubbkasse. Forrige gang Storhamar solgte draktene, var 6.000 kroner den høyeste summen som kom inn. Det bør være mulig nå også, mener Furnes-gutten, som var en av de aller første på Storhamars «Redd Storhamar»-side, der han har vært fast gjest hele vegen.

Zucca bidrar også
Ved siden av drakta til Patrick Thoresen, skal også drakta til Mats Zuccarello Aasen fra New York Rangers, legges ut på auksjon.
Også dette skjer i Storhamar-regi, men trolig i en litt annen form enn den andre auksjonen har gått i.

– Vi må komme ut til et breiere publikum med Zucca-drakta, sier Stian Bekkelund i Storhamars Supporterunion. Vi vet at det er utrolig mange Rangers-supportere i Norge og tror at det vil bli kamp om dette klenodiet.

– Hvordan vi skal gjøre dette, har jeg ennå ikke klart for meg, men dette skal vi ta en idédugnad på.
Heller ikke tidspunktet på når Zucca-drakta skal legges ut, har en oversikt over i dag: – Det kan ta tid å få drakta til Norge på grunn av postgang og tollbehandling. Derfor er det vanskelig å tidfeste når vi kan legge ut Zucca-drakta, men når det legges ut, håper vi å få inn mellom 5.000 og 10.000 kroner for den, sier Bekkelund.

Passert millionen
Med det siste bidraget fra yngres avdeling i Storhamar på nesten 150.000 kroner, var det per i går samlet inn totalt 1.156.440 kroner i aksjon Redd Storhamar.
– Da mangler vi tre av 11 avdelinger i yngres, opplyser innsamlingsleder Oddmund Blakseth.
– Hvor mye de tre gjenstående avdelingene i yngres vil bidra med, er et åpent spørsmål, ifølge Blakseth.
Med det foreløpige bidraget fra yngres er det i alt samlet inn 1.556.440 kroner per i går. Dette er den foreløpige totalsummen for gaver, sponsing og auksjon.
– Vi er godt fornøyd med tallene så langt, men vet at det jobbes med full styrke for å hente inn ytterligere midler, sier daglig leder i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen.
Han opplyser også at han skal i sluttforhandlinger med Svein Skarpmo med sikte på å få ham i aksjon ganske fortløpende.
Skarpmo vil få i oppgave å arbeide mot nye sponsorer og salg av hallnavn.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke