15. des
 
Storhamar knuste Sparta 6-2
De la Rose: - Vi kjørte over dem.

Publisert: 02.okt.2014 15.57
Oppdatert: 03.okt.2014 03.21

(Storhamar - Sparta 6-2)

Etter fem strake tap, slo Storhamar tilbake med en kanonmatch mot Sparta.

Etter det svake 0-2-tapet mot Frisk Asker forrige torsdag, var Erik de la Rose klar i sin tale: Storhamar kjempet ikke nok.

I kveld var det en storfornøyd De La Rose som snakket med HA etter kampen.

- Vi gjorde det vi sa at vi skulle gjøre, vi gikk ut på isen og kjørte over dem fra første dropp. I tillegg hjelper det at vi spiller mye bedre i undertall og overtall, sier de la Rose.

Den offensive svensken noterte seg for hele fire poeng i kveld (1+3).

- Det var kult å endelig få med seg noen poeng. Det var veldig deilig å se at den siste pucken gikk inn, avslutter en blid Erik de la Rose.

bäärnhielm presenterte seg med scoring

Storhamar gikk ut i høyt tempo og satte gjestene tidlig under hardt press. Det tok bare noen sekunder før Christian Larrivée hadde satt inn en takling på Victor Panelin Borg som det luktet svidd av. En god indikasjon på hva som skulle komme. 

Storhamar har slitt i overtallsspill i hele sesongen, men i dag satt spillet med en mann mer. Etter fem minutters spill, kom den første scoringen. Joakim Jensen satte opp rekkekamerat Eirik Skadsdammen i en to-mot-en-situasjon, og mannen med 801 kamper for Storhamar, gjorde ingen feil da han satte et knallhardt håndledsskudd under spakhansken til Tommy Johansen. 

Kun to minutter senere ble ledelsen doblet. Larrivée og Jensen samarbeidet fint i Sparta-sonen. Larrivvée tok med seg pucken bak mål, så opp og spilte en fin pasning ut foran mål. Der sto debutant Patrik Bäärnhielm som uforstyrret kunne sette inn 2-0 til hjemmelaget.

Med ti minutter igjen av perioden fikk Storhamar en ny mulighet i overtall. Igjen skulle Storhamar straffe gjestene. Christian Larrivée la på et knallhardt slagskudd fra siden. Pucken fløy som en missil over snapphansken til Johansen og opp i motsatt kryss. 

Dermed kunne vi ta pause på stillingen 3-0 til Storhamar.

larrivêe med klassescoring

Perioden åpnet med et bra trykk fra Storhamar. Etter hvert som perioden gikk, jevnet kampen seg mer og mer ut. Etter halvspilt periode, kom scoringen for bortelaget. Tidligere Storhamar-spiller Eirik Børresen snek seg bak ryggen til en uoppmerksom Lars Østli. Dette så Dion Knelsen og spilte fri Hamar-gutten. Han kom alene med Engelage og satte inn 3-1-reduseringen mellom beina på canadieren. 

Like etterpå reduserte gjestene igjen. Et tilsynelatende enkelt skudd fra blålinja gikk rett i snappkrysset bak Engelage. 

Så våknet Larrivée igjen! Canadieren dro seg forbi Marius Hageberg, gikk rundt mål og satte inn pucken fra nesten død vinkel. Et skikkelig klassemål fra Storhamars nummer 23. 

Lagene gikk til pause på stillingen 4-2.

Jensen punktere tidlig 

Det tok snaut fem minutter før kampen var punktert. Bäärnhielm fikk god tid på blålinja da han la på et hardt skudd. Skuddet traff kølla til Joakim Jensen og fant veien til nettet bak en utspilt Johansen.

Kampens siste scoring var det Erik de la Rose som satte inn. Anders Gulliksen presentere seg med gode driblinger i Sparta-sonen før han skjøt et håndledsskudd på mål. Tommy Johansen ga en dårlig retur ut til De La Rose. Han lot seg ikke be to ganger og banket pucken opp i taket.

De siste minuttene ble en transportetappe mot tre viktige poeng for Storhamar.

Slik kom målene:

1-0 Eirik B Skadsdammen (Joakim Jensen, Erik de la Rose) 5:09 (power play)

2-0 Patrik Bäärnhielm (Christian Larrivée, Joakim Jensen) 6:55

3-0 Christian Larrivée (Erik de la Rose, Eirik B Skadsdammen) 9:46 (power play)

3-1 Eirik Børresen (Dion Knelsen, Mikkel Søgaard) 23:17

3-2 Patrik Eklund (Petter Witnes, Victor Panelin Borg) 26:41

4-2 Christian Larrivée (Erik de la Rose, Andrew Engelage) 37:15

5-2 Joakim Jensen (Patrik Bäärnhielm, Eirik B Skadsdammen) 44:38

6-2 Erik de la Rose (Anders Gulliksen, Lars Erik Hesbråten) 55:23

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke