20. aug
SUKSESS I B-VM: Tommy Søstumoen dømte finalen i B-VM i ishockey. Det er hans hittil største opplevelse som ishockeydommer.
 
B-VM Tommys største hockey- opplevelse til nå
Tommy Søstumoen (36) er hjemme i Hamar etter å ha hatt sin største opplevelse som ishockeydommer til dags dato. I B-VM fikk han dømme opprykkskampen mellom hjemmelaget Østerrike og Polen.

Publisert: 29.apr.2008 00:00
Oppdatert: -

HAMAR: - Hele B-VM generelt, men finalen spesielt, ble en opplevelse av de helt sjeldne, sier toppdommeren fra Hamar.

At han fikk dømme den avsluttende og avgjørende kampen mellom Østerrike og Polen, tar han som et bevis på at han blåste rent og til alles tilfredshet ellers i turneringen.
- At jeg slapp til i finalen, må jo være et tegn på at jeg gjorde jobben min, sier Tommy Søstumoen.

Klar i oktober
Forberedelsene til B-VM, har pågått helt siden oktober i fjor. Da fikk Tommy Søstumoen beskjed om at han skulle dømme B-VM som norsk dommerrepresentant. Som en følge av dette, har han vært i aksjon i Euro Challenge tidligere denne sesongen. Dessuten er han blitt matchet gjennom det norske sluttspillet.

- Dessverre, må jeg neste si på egne vegne, har Storhamar gjort det såpass bra at jeg forsvant ut før finalene i det norske sluttspillet. I stedet ble det en del egentrening, sier Storhamar-dommeren.

Tenker ikke A-VM
Noen målsetting om å ta skrittet videre til A-VM, har ikke Tommy Søstumoen satt seg.

- Jeg er blitt såpass gammel at jeg ikke lenger drømmer om slike ting, men hvis noen finner meg som et brukbart alternativ for slike anledninger, sier ikke jeg nei. Nåløyet er trangt og det er viktig å ikke miste fotfestet helt, sier Tommy, nøkternt.

- Et flott mesterskap
For å komme til A-VM, må Tommy Søstumoen blåse seg opp i kategori èn. Kategori èn betyr at han er klar for å dømme OL, A-VM og A-VM20. Til sammenligning, nevner vi at B-VM ligger på kategori to av i alt fem kategorier.

- Hva vil du huske best fra Østerrike?
- Et strålende publikum, et velarrangert mesterskap, trivelig mennesker rundt hele mesterskapet og sist, men ikke minst: Mange velspillende ishockeylag, sier Tommy Søstumoen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke