21. jun
STRAFFES LIKT: Christian Larrivée og Villiam Strøm fikk samme straff etter denne episoden.
FOTO: Fredrik Olastuen
 
Både Larrivée og Strøm kan spille neste kamp
Lørenskogs Villiam Strøm og Storhamars Christian Larrivée straffes likt etter seansen i tirsdagens kamp.

Publisert: 21.okt.2015 16:27
Oppdatert: 21.okt.2015 16:27

Det var halvvegs ut i midtperioden det skjedde. Christian Larrivée taklet Lørenskogs Magnus Brekke Henriksen. Så kom Villiam Strøm inn, og det endte med et basketak. Resultat: Begge var ferdigspilt for kampen med det som heter fem minutter pluss video.

Rett etter kampen, etter å ha sett levende bilder av situasjonen, bestemte dommerne Stian Halm og Per Gustav Solem seg for å straffe begge med fem minutter pluss liten disiplinærstraff (20 minutter).
Det betyr at det ikke blir noen karantene for noen av spillerne.

En definisjonssak

Dommersjef i Norges Ishockeyforbund, Geir Thomas Olsen, kommenterer saken slik:

– Om Strøm kommer inn som tredjemann er en definisjonssak. Det ble ikke blåst for taklingen rett i forkant, og derfor ble ikke Strøm definert som tredjemann. Det er bakgrunnen for dommernes avgjørelse, sier Olsen.

– Skjønner du at noen mener det er urettferdig at Larrivée og Strøm idømmes samme straff?

– Jeg skjønner at det kan være vanskelig å forstå. Regelen om at den som starter noe kan dømmes strengere, kunne blitt brukt. Jeg må ta med at spillerne dømmes for roughing, ikke for slagsmål, sier dommersjefen.

Christian Larrivée var frustrert etter tirsdagens kamp.

- Jeg takler han spilleren (Brekke Henriksen), og det neste som skjer er at jeg blir overfalt. Jeg får ikke opp armene engang. Det er trist, sa Larrivée.

Forklaringen fra dommeren

Dommer Stian Halm forklarer Larrivée/Strøm-situasjonen slik:

- Christian Larrivée setter inn en ren takling på Magnus Brekke Henriksen. Villiam Strøm kommer etter hvert bort, og en ny situasjon skapes. De to tar en liten runddans, og vi har valgt å dømme begge spillerne til liten disiplinærstraff. 

- Storhamar føler at Strøm kommer inn som tredjemann, og er derfor skuffet over at begge to får samme straff. Hva tenker du om det?

- Vi mener at situasjonen med Brekke Henriksen er ferdig, og at Strøm og Larrivée har sin egen dans. Derfor dømte vi som vi gjorde i den situasjonen, sier Halm.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke