27. jun
PÅ RYGGEN: Storhamar og Eirik Skadsdammen gikk på en skikkelig smell mot Comet, og her er det Simen Saxrud som har overtaket.
 
Baklengsrekka
Comet - Storhamar 6-2 Førsterekka var på isen ved fire av seks baklengsmål mot Comet. Eirik Skadsdammen mener det er på tide å se seg selv i speilet. Nå skal de se på video for å finne ut hva som må rettes på.

Publisert: 31.des.2008 05:11
Oppdatert: -
HALDEN: Storhamars førsteformasjon, med Cato Ørbæk, Teddy Midttun, Lars Erik Hesbråten, Joakim Jensen og Eirik Skadsdammen skapte begge Storhamars mål mot Comet.

Men de var også på isen ved fire av seks baklengsmål.
Dermed endte de med to i minus.
- Nå står rekka vår snart for halvparten av baklengsmålene. Det er på tide at vi ser oss selv i speilet, meg selv inkludert, sier Eirik Skadsdammen til HA-sporten.
Han mener det defensive nå må stå i fokus for den røde formasjonen.
- Vi må ikke skape noe framover i hvert bytt. Nå må vi i stedet begynne å bruke hue, mener Skadsdammen.

Skal studere video
Det positive er at det i utgangspunktet er feil som er enkle å rette på.

- Vi må bare gjøre ting enklere. Det dreier seg om elementære feil, som vi egentlig har terpet på siden vi var 14 år gamle, sier Skadsdammen, og ramser opp:
- Vi mister pucken offensivt, får overganger imot, går ikke på skøyter og plukker ikke opp mannen vår. Egentlig gjør vi alle feil vi kan gjøre. I dag var det håpløst.
Han mener rekka nå må sette seg ned for å se på video og prate sammen.
- Vi finner nok ut av det. Vi har klart det før, og jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke skulle klare det igjen. Det er nok av tid fram til neste match, sier Skadsdammen.

- Må tas på alvor
Torbjørn Orskaug er enig i at det ikke er heldig at førsteformasjonen slipper inn så mange mål.

- Det er noe vi må ta på alvor, og se på hvorfor skjer. Det er en formasjon med mye kvalitet, som skal skape noe offensivt. Det gjorde de i dag også, men vi har ikke råd til at den formasjonen slipper inn så mange mål, sier Orskaug, som var tydelig misfornøyd med årets siste kamp.
- I dag var det tungt. Jeg hadde mest lyst til å skrike ut i frustrasjon, men det ville nok ikke vært den rette framgangsmåten, smiler Orskaug, som fikk se at laget hans var på etterskudd i det meste.
- Vi var rufsete defensivt, tapte dueller og angrep ikke kollektivt og direkte nok. Det gikk for sent, vi flyttet ikke nok folk etter tidsnok og var for spinkle i etablert angrep.

- Pinlig
Storhamar-manageren synes treningene har vært bra, men det handler om å få det ut i kamp.

- Vi må fortsette å arbeide systematisk, og sette oss delmål på veien mot neste seier. Vi vet at vi har det i oss, men når ting ikke går på skinner, handler det om å gjøre ting enkelt. Vi må begynne med kommunikasjon, og være tydelige overfor hverandre. I denne kampen slapp vi inn for enkle mål, og var ikke giftige nok offensivt. Det ble vår bane mot Comet.
Storhamar fikk en forferdelig start, da tidligere drage Simen Saxrud fikk sette inn 1-0 allerede etter 1.18 av første periode.
Det hjalp lite at Lars Erik Hesbråten reduserte raskt, for Comet var bedre i det meste.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke