20. jun
DEPP Östlund: Storhamar-målvakt Oskar Östlund fortviler etter Gaelan Pattersons 1-3-mål. Til høyre depper Scott Hotham.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
Bekymret etter fem strake tap
Storhamar-trener Aleksander Smirnov liker veldig dårlig at laget hans har tapt fem strake kamper, inkludert CHL, og at de taper topp- kampene.

Publisert: 13.nov.2015 07:33
Oppdatert: 13.nov.2015 07:39

Garderoben var stengt lenge etter tapet mot Sparta i går kveld. Det var dyster stemning og mye hoderisting.

– Vi har tapt fem kamper på rad, inkludert kampene i Champions Hockey League. Det bekymrer meg. I tillegg har vi tapt toppkamper mot Stavanger, Sparta, Lørenskog og Vålerenga. Det er ikke bra, sier Storhamar-treneren, og fortsetter:

– Alle må spille med hjerte. Det fikk vi til tirsdag mot TPS Turku. Det klarte vi ikke mot Sparta, dessverre. Tirsdag spilte vi som et lag, i kveld ble det mer en og en. Da blir det veldig vanskelig, sa Smirnov til HA-sporten i går kveld.

Grove personlige feil

Han måtte se to grove personlige feil som ga Sparta enkle mål. Først var det Andreas Øksnes som spilte pucken rett til Fredrik Lystad Jacobsen, som serverte Jeff Jubinville: 1–2.

Så var det Storhamar-keeper Oskar Östlund som misset. Pucken ble liggende midt foran mål, og Gaelan Patterson lot seg ikke be to ganger: 1–3.

– Det er ikke bra det som skjer i forkant av 2-4-målet til Fredrik Lystad Jacobsen heller. Han kom en mot tre, men vi klarte ikke å vinne de viktige duellene. Det er veldig vanskelig å vinne en hockeykamp med slike personlige feil. Sparta var ikke kjempegode, det var vi som var for dårlige, sier Aleksander Smirnov.

Russeren var opptatt av å snu trenden i går. Nå venter bortekamp mot Kongsvinger lørdag.

– Nå må vi spille aggressivt foran begge målene, og vinne. Det handler om å få inn sjøltillit i seriekampene. Gutta må stå fram, og vise guts. Vi må bare jobbe videre, men alle må gå i seg sjøl, og så skal vi framstå som et lag, et kollektiv, sier Storhamar-treneren.

To skudd i stanga

Storhamar skapte mer enn nok sjanser til å vinne denne kampen. Først traff Alexander Reichenberg stanga i førsteperioden. I midtperioden kom den gufne lyden fra metallet igjen da Mikael Zettergren prøvde seg på straffeslag.

– Det var bra med sjanser i kampen, men vi sliter med å omsette de i scoringer. Det er marginalt, og det er frustrerende for spillerne, sier Smirnov.

Storhamar kom seg opp på 2-3, men så kom 2-4-målet til Lystad Jacobsen. Eirik Skadsdammen styrte inn 3-4, men da var det kun sju sekunder igjen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke