7. des
LIKER IKKE TENDENSEN: Oilers-sjef Pål Higson mener det viktigste er at klubbene jobber knallhardt for å unngå sanksjoner. Foto: Thomas W. Øijord, Scanpix
 
Bekymret for omdømmet
Pål Higson i Stavanger Oilers og Jan Tore Kjær i Vålerenga misliker de negative sakene i norsk hockey denne sesongen.

Publisert: 09.jan.2014 04.13
Oppdatert: -

Poengstraff har lenge vært et mye brukt ord i Hockey-Norge. Det startet med at Lørenskog fikk 20 minuspoeng før serien startet. Nå har den saken blusset opp igjen i form av at Lørenskog vil gå til sak mot Norges Ishockeyforbund.
Så dukket Storhamar-saken opp, og det siste på menyen er poengstraffen til Rosenborg og Tønsberg på bakgrunn av ubetalte dommerregninger.

Noe å lære

Pål Higson i Stavanger Oilers er en av hockeylederne som har meninger om medieoppslagene og reaksjonene.
- Medieoppslag er viktig for hockeysporten, men her er ikke all pr. god pr., mener jeg. Vi må ikke bruke mediene som verktøy i alle saker, og der har vi noe å lære av andre. Vi kan ikke ha offentlig skittentøyvask hver gang det kommer en reaksjon. Vi må få tillit blant publikum og næringsliv. Dette handler om omdømmet vårt, sier Higson, og fortsetter:
- Vi må lære å respektere lover og regler som er satt og som vi har godkjent. Det må komme først. Når det gjelder poengstraff i sesong, så er ikke det heldig. Jeg mener det er en korrekt sanksjonsform, men vi bør se på tidspunkt, når sanksjonen gis. Det er ugunstig at den gis i sesongen. Men det viktigste er at vi jobber knallhardt for å unngå sanksjoner, sier Higson.

- Være lojale mot reglene

Jan Tore Kjær i Vålerenga liker ikke tendensen.
- Omdømmet til norsk hockey har fått seg noen knekker de siste månedene. Vi har en lisensordning og den må alle klubbene forholde seg til. Da blir det dumt å klage etterpå, sier Kjær, og utdyper:
- Det startet med Lørenskog-saken. Den kom før sesongen. Så dukket saken med Storhamar opp midt i sesongen, og det liker jeg ikke. Jeg mener at vi bør styre unna å trekke poeng under sesongen. Der bør vi se om det kan finnes andre løsninger. Da kommer vi inn på omdømmet. Poengtrekk går utover tabellen, og det er der idretten måles. Det å nappe ut poeng er omdømmedrepende, men skylden ligger hos klubbene. Vi må være lojale mot reglene. I den siste saken med Rosenborg og Tønsberg var dette en avtale alle signerte i november, sier Jan Tore Kjær, og legger til:
- Vi i Vålerenga er ikke best i klassen, og vi er like blakke som flere andre, men vi jobber knallhardt hver eneste dag for å komme i mål med alt.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke