16. jul
HOCKEY-PAPPA: Petter Thoresen tar avstand fra det Steffen gjorde på isen for åtte måneder siden, men synes his­to­ri­en har blitt over­di­men­sjo­nert.
 
Ber dommerne være forberedt
Steffen Thoresen gleder seg enormt til comebacket. Han er kvikkere enn noen gang. Petter Thoresen tar avstand fra hva sønnen gjorde, men synes saken og straffen på 15 kamper var overdimensjonert. Han ber dommerne følge med ekstra framover.

Publisert: 29.okt.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Det går ikke an å gjøre sånn på isen, men denne historien har blitt overdimensjonert. Spilleren som ble taklet og ble omtalt som alvorlig skadet, spilte kamp to dager etterpå. Det er nesten den største såpeoperaen jeg har vært borti i norsk hockey. Det er min mening, sier hockeytrener Petter Thoresen som inhabil pappa.

Tror det går greit

Han tror sønnens comeback i Vålerenga lørdag, åtte måneder etter forrige kamp, kommer til å gå greit.
Petter Thoresen håper likevel dommerne har tenkt gjennom hva som venter i de neste oppgjørene. Dersom noen forsøker å provosere eller by opp til bråk med Steffen, risikerer 26-åringen å pådra seg fem nye kamper i karantene dersom han er involvert i en ny matchstraff med takling mot hodet eller nakke.

Lese spillet

- Det som er en utfordring, er at jeg ikke synes dommere generelt er flinke nok til å lese spillet og få med seg hva som skjer i forkant av situasjoner. Jeg er ikke redd for at noen er ute etter Steffen, men jeg håper dommerne har tenkt gjennom litt på det som kan skje ute på isen. Og at ingen gjør noe lignende igjen, heller ikke Steffen, understreker Petter Thoresen.
I dag er Steffen Thoresen klar for å vise fram sine quickstep-resultater. Ikke i «Skal vi danse», men mot Storhamar på Jordal.
Med åtte måneders sesongoppkjøring møter han bedre trent enn noen gang. Han føler at han er mye kjappere i beina etter å ha trent mye på det som hockeyspillerne kaller quickstep, men som ikke har noe med dans å gjøre, bare raske føtter.

Er veødig spent

- Jeg er veldig spent nå. Jeg har fått mange spørsmål om det har vært tungt å være ute. Jeg har sagt at det er lettere enn å være skadet i åtte måneder. Nå har jeg kjørt for fullt. Vanligvis slutter vi med tung styrketrening når kampene starter, men nå har jeg fått sjansen til å forbedre mange ting. Blant annet balanse. Jeg er ganske god på ironman-øvelsene ti forbundet også nå, ler 26-åringen.
Steffen håper å kunne tilføre Vålerenga den energien han har bygd opp gjennom alle månedene på sidelinja.
- Målet mitt er å komme tilbake der jeg var, skape energi og lage plass for laget. Samtidig er det viktig for meg ikke å være overtent.
Han innrømmer at det er litt vanskelig å ha en betinget straff hengende over seg. 26-åringen føler at det er vanskelig forsvare seg hvis noen er ute etter ham.

Fokus på kampen

- Jeg kan ikke tenke på det, jeg må ha fokus på kampen. Det er alltid spesielt å møte Storhamar, og jeg tror det er to revansjelystne lag. Samtidig er jeg spent på kampformen, jeg trenger nok litt tid, og kjemien til de jeg skal spille i rekke med, trenger litt tid på å bli god, sier Hamar-gutten i Vålerenga.
Og Petter tror Vålerenga blir et bedre lag med sønnen tilbake:
- Han har vært tålmodig, og har trent skremmende bra. Jeg tror motstanderne skal være våkne framover!
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke