25. jun
MÅLTJUV: Joakim Jensen elsker å score mål, og står med 22 scpringer så langt. Ni av dem har kommet i overtall, og Storhamar er eliteseriens beste lag i power play.
 
Best i overtall
Storhamar er Norges beste lag i overtall, og Joakim Jensen har lurt inn hele ni mål i spill med en eller to mann mer. I kveld møter de Vålerenga. Som er Norges beste lag i undertall.

Publisert: 07.jan.2010 05:01
Oppdatert: -
HAMAR: Joakim Jensen scoret tre mål mot Stavanger. Han banket inn en scoring mot Lillehammer tirsdag også.
22 mål
Nå står han med 22 mål. Ett mindre enn eliteseriens toppscorer, Lørenskogs Marco Charpentier.

Jensen liker følelsen som er tilbake i den målkåte kroppen.
- Nå har jeg endelig fått tilbake godfølelsen. Det handler om flyt og sjøltillit. Blant annet. Når det butter i mot er det lett at de negative tankene får for stor plass. Det er viktig å lære seg å tenke positivt. For meg kan noe som skjer ute på isen snu slike trender. En god pasning kan være nok, sier Jensen, og fortsetter:
- I tillegg evaluerer jeg meg sjøl. Det er aldri lett. Men jeg tenker på mine bytt, og det blir mest tanker rundt hva jeg kunne gjort bedre.

- En god reise
Han har hatt en veldig bra utvikling etter at han kom fra juniorhockey i Canada.

- Det har vært en reise for meg. En god reise. Det var mye omstilling i starten, og det tok litt tid, men det kom etter hvert, og den første sesongen ble jo herlig - i og med at vi vant. Forrige sesong fikk jeg mer ansvar. Vi mistet ni spillere. Alle vokser på tillit. Jeg er blitt mer voksen, og har fått mer modenhet i spillet mitt.
- Hvordan er det å være en av de viktigste spillerne i laget?
- Det er moro å være en viktig spiller. Det handler om å være mer delaktig utenfor isen også. Være aktiv i garderoben. Storhamar har et unikt miljø, og det er lett å komme inn som ny spiller. Det merket jeg også.

Vil prøve profflivet
Som mange andre har Joakim Jensen et langsiktig mål om å komme seg videre.

Til en bedre liga.
I et annet land.
- Jeg tror det er viktig for utviklingen å ha slike mål. Jeg vil utvikle meg mest mulig hele tida, og har et håp om at det kan dukke opp et tilbud en gang. Det er en drøm å få prøve profflivet, sier Joakim Jensen, som håper på en god hjemmekamp i kveld.
Mot Vålerenga.
- Det er viktig å få flere gode hjemmekamper, men kampene mot Vålerenga er aldri enkle. Det at vi vant på Jordal denne sesongen var viktig. Det er sjeldent, og det er viktig mentalt. Det blir viktig å benytte sjansene. Vi er best i overtall, de er best i undertall, så det blir spennende.
- Men jeg må ta med at vi er nest beste lag i undertall, sier Joakim Jensen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke