24. jun
KOSER SEG: Trenerne Michael Smithurst og Jonas Norgren koser seg med tabellen. Begge spilte da Storhamar Dragons sist hadde en slik start. I 2003. FOTO: MATTIS RØHNE.
 
Beste seriestarten på ti år for Dragons
Trenerne Michael Smithurst og Jonas Norgren koser seg med tabellen. Begge spilte da Storhamar Dragons sist hadde en slik start. I 2003.

Publisert: 03.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

Hockeylaget på Hamar vest står med 15 poeng etter fem kamper. Det har vært en seriestart fylt med kvalitet, tempo, moral og mye sjøltillit.

Enkel oppskrift

I 2003-2004-sesongen sto Storhamar Dragons også med fem seirer etter fem kamper. Den eneste lille forskjellen var at de vant mot Vålerenga etter straffer, og at det forsvant ett, lite poeng der.
Den sesongen vant Storhamar den mye omtalte bøtta til slutt, etter at Michael Smithurst ble matchvinner i den sjuende finalen.
- Det har vært en utrolig bra start, og nå gjelder det å bygge videre på det med lagmoral og sjøltillit. Det handler om å jobbe hardt, en enkel oppskrift. Jeg tror det blir høyt tempo og fysisk spill mot Lillehammer. Disse kampene er spesielle og lever alltid sitt eget liv, sier Michael Smithurst.

LES:Tvilsomt om Mads spiller
LES: - Storhamarkampene er viktige
LES: Martz topper poenglista

Jonas Norgren var også med i 2003.
- Oj, er det ti år siden en like bra seriestart? Det er flere faktorer som ligger bak suksessen så langt, men den viktigste er nok sjøltillit. Den er gull verdt, spesielt i kamper hvor ting ikke flyter like lett. For det kommer hverdager, sier Norgren.
Svensken er naturlig nok veldig godt fornøyd med utviklingen til laget.
- Det var tungt i oppkjøringen, men vi visste hvem som var ute. Det handlet om at de spillerne som var på veg tilbake, tre var gjennom en operasjon, skulle spille seg i form, og at det ikke skulle tas noen sjanser.

Full fokus på sport

Den tidligere Storhamar-målvakten har også merket seg en annen forandring fra forrige sesong.
- Det snek seg negativitet inn i garderoben i form av prating om økonomi. Det var ikke bra. Nå er det full fokus på sport, sier Norgren, som gleder seg til kveldens kamp mot Lillehammer.
- Du må nok være født og oppvokst i Hamar for å få dette helt 100 prosent, men jeg snakker jo med hockeyfolk, tilskuere, og de er klare på hva dette betyr. Men jeg har jo opplevd mye rundt rivaliseringen, storebror og lillebror. På starten av 2000 virket det som at Storhamar-kampene var de viktigste i hele sesongen for Lillehammer.
 

Følg Dragons-Lillehammer direkte her!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke