17. aug
LAV LØNN: Tore Tomter og Carl Oscar Bøe Andersen konstaterer at bare to av spillerne ikke har andre inntekter ved siden av hockeyen.
 
Billigste spillerstall siden 1980-tallet
Styreleder Tore Tomter og daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen kan ikke huske at Storhamar Dragons har hatt en billigere spillerstall siden satsingen tok av på 1980-tallet.

Publisert: 09.sep.2009 05:03
Oppdatert: -

SARPSBORG: - Jeg kan ikke skjønne noe annet, uten at jeg sitter på alle tallene her og nå, sier styreleder i Storhamar Dragons Tore Tomter til HA-sporten.

Den totale lønnsposten er nå nede på 4, 4 millioner kroner. Men det inkluderer trenere og støtteapparat med materialforvaltere, leger og diverse andre.

Det betyr at det reelle tallet på lønninger til spillere faktisk er enda lavere enn det også.
- Ingen lever fett på å spille i Storhamar Dragons. Men dette forteller litt om det vi kan lokke spillere med. Vi har fasilitetene og engasjementet fra ledelse, supportere og samarbeidspartnere. Og alle de tre nye har jo uttalt at de ser på Storhamar som en veldig profesjonell klubb, sier Carl Oscar Bøe Andersen.


Toppene nesten borte

Tidligere har det vært vanlig at noen spillere stikker av med den største biten av kaka, mens ungguttene har spilt for lite eller ingen ting.

Sånn er det ikke lenger.
- Vi har aldri hatt en så sosialdemokratisk profil når det gjelder spillerlønninger, forklarer Tomter.
- Selv de yngste får en kompensasjon nå. De er borte like mye og ofrer like mye tid. Lønnstoppene er i ferd med å lukes vekk, supplerer Bøe Andersen.


21 i annen jobb

Nå har klubben kun to spillere som ikke jobber ved siden. Johan Ramstedt og Eerikki Koivu er heltidsspillere, mens de resterende 21 har en annen arbeidsgiver.

- Hvilken jobb de skal ha er selvfølgelig en utfordring. Det er ikke alle som tillater at man er borte så mye som disse guttene må være, sier Coba, og fortsetter:
- Men uansett om de arbeider som håndtverkere eller i skolesammenheng, har vi bare fått gode tilbakemeldinger. Jeg tror også det er viktig at folk fra klubben er ute som gode ambassadører på denne måten, sier Carl Oscar Bøe Andersen, som sammen med Tomter i går representerte Storhamar på GET-ligaens kick off i hockeybyen Sarpsborg.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke