7. des
Legger opp: Ørjan Mikkelsen gir seg med ishockey etter at han ikke var med i planene til Storhamar Dragons for neste sesong. Selv om det føles bittert vil han alltid være Storhamar-gutt. FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD
 
Bittert farvel med klubben i hans hjerte
Da Ørjan Mikkelsen fikk beskjed om å møte opp på «tryout» for å vise seg god nok for en ny sesong i Storhamar Dragons, la han heller skøytene på hylla.

Publisert: 10.jul.2014 04.00
Oppdatert: 10.jul.2014 10.42

- Jeg har full forståelse for at det skal satses ungt, men hvis Aleksander Smirnov mener jeg ikke er god nok, kan han heller si det rett til meg. Det hadde vært mye bedre. Jeg har jo spilt her i en del sesonger, og de fleste vet hva jeg står for. Jeg sier ikke at jeg er fantastisk god, men jeg fortjener i hvert fall ærlighet for innsatsen jeg har lagt ned. Det er litt bittert, sier Ørjan Mikkelsen, som i fjor frivillig sa fra seg hockeylønnen sin hos dragene de tre siste månedene av sesongen.

Skal jobbe mer

I stedet for å prøve og overbevise den nye Storhamar-treneren, har 27-åringen bestemt seg for å legge hockeyskøytene på hylla.

- Jeg er så glad i Hamar-området og miljøet rundt her at det ikke frister å flytte for å finne en ny klubb. Dessuten er det jo Storhamar som er laget mitt, sier han.

Furnesingen jobber i Asko i Brumunddal og har bedt om å få jobbe enda mer nå som det ikke blir mer hockey framover.

Også har han funnet fram fotballskoene og skal spille på Ringsaker/Nes i fjerdedivisjon for å slå i hjel tid ...

Garderobesavn

Gjennom sine seks sesonger med A-dragene har han spilt 213 kamper. Minnene er mange.

- Jeg har aldri vært med på å ta NM-gull, men fjorårssesongen henger høyt. Å snu 0-3 til 3-3 i semifinalene mot Vålerenga var rått selv om vi røk til slutt. For noen sesonger tilbake bar jeg også gullhjelmen en stund i sluttspillet etter noen spinnville kamper.

Nå venter en helt ny hverdag.

- Det blir nok tøft og spesielt uten hockeyen som jeg har blitt både vant med og glad i. Mye tomrom, og jeg må kanskje prøve å holde meg litt unna hallen med det første. Garderobepraten kommer jeg til å savne veldig, men har jeg tid til overs en dag kan det hende jeg stikker nedom, tar en kaffe og prater skit med gutta. Vi er jo en vennegjeng, sier han.

Samme med Hillestad

Trygve Hillestad (28) er også ferdig som ishockeyspiller etter at han fikk den samme beskjeden som Mikkelsen. Hillestad fikk åtte sesonger i gult og blått.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke