7. des
STANG UT: Poengproduksjonen lar vente på seg for Joey Tenute. Det bekymrer ikke canadieren, som er helt sikker på at det vil løsne.FOTO: Anders bakkerud larsen
 
Bombesikker på at det løsner
Joey Tenute står med null målpoeng etter tre kamper. Det står ikke i stil til forventningene til ham. Selv er han helt sikker på at målpoengene snart kommer.

0
Publisert: 19.sep.2016 06.08
Oppdatert: 19.sep.2016 09.44

Joey Tenute ble hentet til Storhamar for å produsere mål og assist, noe han gjorde i oppkjøringskampene. I løpet av de første tre seriekampene lar imidlertid poengene vente på seg.

Det tenker ikke stjernespilleren nevneverdig på.

– Jeg er ikke så bekymret for egen form. Jeg er en lagspiller. Jeg tenker ikke på å få poeng. Jeg vet at det er forventninger til meg, av folk rundt laget og klubben, forteller Tenute.

Blir bedre og bedre

– I garderoben er det ingen som bryr seg om hvem det er som scorer. Jeg vil vinne, alle vil vinne. Jeg bryr meg ikke om jeg ikke har poeng så lenge laget vinner kampene sine, sier Tenute.

Storhamars nummer 11 har hatt stigning i spillet i løpet av de tre kampene, og har blitt bedre og bedre. Derfor regner han med at det kommer til å løsne for ham.

– Jeg synes jeg blir bedre og bedre for hver kamp, og det kommer til å bli bedre, forklarer han.

Tenute har hele tiden sagt at han er en lagspiller, mer enn en som ønsker å produsere mye poeng. Derfor stresser han ikke med å komme i målprotokollen.

– Jeg er bare en spiller på laget. Jeg regner ikke med at tingene skal komme enkelt utpå der. Jeg jobber med å bli vant til ligaen, tingene rundt meg, lagkameratene, og jeg har selvtillit og jeg er ikke bekymret for poengene. Jeg kommer til å bidra. Hvis jeg har en dårlig periode, så er det beste at den kommer på starten av sesongen, forteller han med et smil, før han erkjenner at han gjerne bidrar med mål og pasninger.

– Hvis jeg kan bidra med mål og pasninger, så er det bra. Men det er mye mer som er viktig enn å score og få assist.

Fokuserer på laget

Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen er ikke bekymret for Tenute, og han mener det blir feil å fokusere på enkeltspillere.

– Det er ingen enkeltspillere som vinner kamper alene. Det kan være enkeltspillere som gjør at man taper kamper, og der er målvakter i en utsatt posisjon. Å ha fokus på enkeltspillere synes jeg ikke noe om. Vi vinner og taper som et lag, forteller Nilsen, som er greit fornøyd med sesongstarten til Storhamar, som har resultert i fem poeng.

– I spill og poengfangst er det helt greit. Og da liker ikke jeg å ha fokus på enkeltspillere og hva jeg synes de har prestert eller ikke, sier Nilsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke