20. aug
Stefan Espeland scoret to mot Storhamar.
 
Bunnsolid VIF holdt ny lekestue
Vålerenga én seier unna NM-finale. Slo Storhamar 6-1 på Jordal tirsdag.

Publisert: 25.mar.2014 20:31
Oppdatert: 31.mar.2014 18:44

VÅLERNGA-STORHAMAR 6-1 (2-0, 1-1, 3-0)

JORDAL AMFI (aftenposten.no): Vålerenga har halvannen skøyte i NM-finalen etter at Espen Knutsens mannskap tirsdag slo Storhamar 6-1 i den tredje semifinalen i NM-sluttspillet.

Lagene møtes til en fjerde semifinale i Hamar OL-Amfi torsdag. Der kan Vålerenga sikre seg finaleplass.

Storhamar kom til Oslo med kniven på strupen, mens Vålerenga ville vinne for å avgjøre semifinaleserien så fort som mulig. Alt lå til rette for en ålreit hockeymatch.

Og match fikk vi.

Pangstart

Før det var spilt to minutter fikk Fredrik Csisar sjansen alene med Tommy Johansen i Storhamar-målet. Men det kvikke håndleddsskuddet gikk rett over krysset bak gjestenes keeper.

Men da Vålerenga fikk sjansen i overtall etter åtte minutter satt den. Akkurat som på Hamar søndag tok backen Stefan Espeland pucken på blålinjen, siktet seg inn og fyrte av. Og gummiskiva suste inn mellom beina til Tommy Johansen og 1-0 til Vålerenga.

Og da Vålerenga igjen fikk sjansen i overtall sto det plutselig 2-0. Alexander Bonsaksen skjøt pucken hardt inn foran Storhamars mål. Der kom Tobias Lindström skliende inn og fikk kølla på pucken og styrte inn VIFs andre mål for kvelden.

Og da begynte Klanen å synge «tosifra»!

Vålerenga var best i absolutt alt i 1. periode. Storhamar hadde i perioder trøbbel med å komme seg ut av egen sone. VIF vant skuddstatistikken 12-3.

Tok fyr

2. periode åpnet langt roligere enn den første. Vålerenga følte de hadde bra kontroll på oppgjøret, og selv om Storhamar rundt midtveis i perioden klarte å sette et lite press på Vålerenga, hadde Espen Knutsens hele tiden overtaket.

Og da Storhamar igjen pådro seg en to minutters utvisning, virket det som om lyset ble slukket og det var god natt for gjestene.. VIFs landslagsback Daniel Sørvik la et skudd på mål, og med trafikk foran Storhamars målvakt forsvant pucken inn i mål. Dermed 3-0.

Men Storhamar ga seg ikke. I overtall, 14 minutter ut i midtperioden, satt den for gjestene. Christian Larriveé satte pucken ned til side for Steffen Søberg i VIF-buret. Scoringen kom i overtall, der har Storhamar slitt tungt i sluttspillet.

Og nå tok matchen fyr. Taklingene haglet over hele banen, temperaturen steg automatisk til kokepunktet og Storhamar presset på for ny scoring.

Og nå var det Vålerenga som tok utvisninger. Storhamar fikk sjansen i spill fem mot tre. Joakim Jensen var centimetere unna å redusere, men Vålerenga red av undertallet. 3-1 sto seg perioden ut.

Skuddstatistikk 2. periode: VIF 10, Storhamar 11.

Sluttspurt?

Storhamar åpnet 3. periode med å pådra seg nok en utvisning. Dermed fikk Vålerenga igjen forsøke seg i overtall. Og laget var også svært nær å ta ledelsen 4-1, men pucken danset gjennom gjestenes målgård.

Men da Fredrik Csisar satte 4-1 midtveis i 3. periode var det over på Jordal. Mathias Trygg snappet pucken, førte an over nesten hele isen, og da Csisar fikk pasningen servert knallet han den opp i krysset.

Og ikke mange sekundene etter kom Morten Ask alene mot Storhamars keeper. Der gjorde Ask ingen feil, og satte enkelt inn 5-1.

Men det kom mer. Stefan Espeland var ikke ferdigskutt for kvelden, og fra blålinjen banket han til på et slagskudd, og 6-1.

Fjerde semifinale spilles i Hamar OL-Amfi torsdag. Da kan VIF sikre finalebilletten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke