25. jun
FOTO: Fredrik Hubred Hagen
 
Storhamar tapte
Serieleder Stavanger ble for sterke i Hamar OL-Amfi.

Publisert: 29.sep.2015 18:10
Oppdatert: 29.sep.2015 21:52

I kveld møttes seriefavorittene og Norges CHL-bidrag Storhamar og Stavanger for første gang siden vårens dramatiske NM-finale.

Storhamar tok ledelsen i første periode, men Oilers snudde kampen og vant 2-1 i en nesten fullsatt Hamar OL-Amfi.

- Pucken spretter dessverre ikke vår vei i kveld, sier Lars Erik Hesbråten.

Jensen-scoring

Storkampens første periode var rotete og sjansefattig, og gjestene hadde lenge et lite tak på oppgjøret.

Storhamar angrep uten flyt og ble offside-avblåst gang etter gang, men i periodens sluttminutter begynte endelig ting å stemme for de gule og blå. Christian Larrivée og Lars Erik Hesbråten fikk først hver sin gode mulighet, før Joakim Jensen fant veien forbi Henrik Holm med sekunder igjen av perioden. Fjorårets toppscorer tennis-styrte et skudd fra blålinja og Patrik Bäärnhielm inn til 1-0.

- Kampen har kanskje vært litt avventende fra begge lag. Ingen har tatt sjansen på å gjøre feil, så det var kanskje dette kampen trengte nå, sa Joakim Jensen til TV 2 Sportskanalen på vei inn i garderoben.

Utlikning

Drøye fem minutter ute i midtperioden kom Oilers meget nære 1-1, men Jonas Johanssons knallskudd fra blålinja spratt ut via tverrliggeren bak Oskar Östlund.

Joakim Jensen rakk å brenne en stor mulighet før Hampus Gustafsson rotet det ordentlig til for Storhamar. Svensken mistet pucken på offensiv blålinje, og Dan Kissel fant Rudolf Balcers med en pen stikker. Balcers satte enkelt inn utlikningen for siddisene.

Bare sekunder senere, i Storhamars første overtall for dagen, kunne gjestenes andre scoring også ha kommet, men Dan Kissel greide ikke å utnytte Alexander Reichenbergs pucktap.

- Vi spiller enkelt og bra og jobber hardt, så vi må bare fortsette med det vi gjør. Vi tror vi kan ta tre poeng i kveld. Det blir bra, sa Larrivée selvsikkert til TV 2 Sporskanalen i pausa.

Snudde kampen

Men bra ble det ikke for Storhamar, for mens Reichenberg traff stolpen, traff Andy Sertich nettmaskene for Oilers i tredje periode. Den amerikansk-kroatiske 32-åringen fikk sette inn 2-1 for gjestene etter at et skudd fra Josh Soares hadde funnet veien til ham via beinet til Christian Dahl-Andersen.

Storhamar la trykk på gjestene mot slutten av perioden, men greide aldri å score mål nummer to. Stavanger Oilers tok tre poeng, og fjorårets serie- og NM-gullvinner har dermed en luke på seks poeng ned til Storhamar i GET-ligaen.

Storhamars lag: Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Erik de la Rose, Christian Bull - Alexander Reichenberg, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

2. rekke: Jimmy Andersson, Magnus Eikrem Haugen - Eirik Skadsdammen, Christian Larrivée, Joakim Jensen.

3. rekke: Patrik Bäärnhielm, Andreas Øksnes - Mikael Zettergren, Lars Erik Hesbråten, Martin Rønnild.

4. vingpar: Jørgen Langdalen, Martin Gran.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke