24. jun
GOD HJELP: Her er Torbjørn Orskaug på veg inn i garderoben under kampen mot Stavanger. Det nye nå er at Orskaug analyserer med pc på tribunen, og kommer inn i garderoben i pausene.
 
Datahjelp i pausene
De siste fire kampene har Torbjørn Orskaug sittet på tribunen med pc og analyseverktøy. Så er det gjennomgang og feilretting i pausene. Aleksander Smirnov og Ole Eskild Dahlstrøm synes det fungerer veldig bra.

Publisert: 29.nov.2008 06:42
Oppdatert: -
HAMAR: Slik det fungerer nå sitter altså Orskaug på tribunen, mens Smirnov og Dahlstrøm styrer nede i spillerboksen.
Tett oppfølging
- Vi er opptatt av å gi så tett oppfølging som mulig. Med dette opplegget får vi gitt raskere og bedre tilbakemeldinger. Det er tett mellom kampene, og på denne måten blir vi mer effektive. Nå får vi blant annet bedre tid til å følge opp enkeltspillere, sier Orskaug.

Systemet fungerer slik at Orskaugs pc er koblet opp mot kameraet til Micky Bjerke.
- Vi kan grovsortere. Det kan være mål, overganger, over- og undertall, etablert angrep og etablert forsvar. Som noen eksempler.

- Fungerer veldig bra
Aleksander Smirnov er kjempefornøyd med det nye opplegget.

- Det fungerer veldig bra. Jeg vet de bruker et slikt system i Russland og NHL. Kanskje i Sverige også. På denne måten kan vi se ting med en gang, og eventuelt justere. Det er vanskelig å huske alt. Dette er vår sikkerhet, sier Sasja.
Dahlstrøm har altså fått plass i boksen sammen med Sasja, og trives med det.
- Det med Orskaug på tribunen med pc fungerer kjempebra. Han har et program hvor det meste kan registreres, og det er jo perfekt å kunne bruke slik informasjon under kampene. Nå slipper han også å bruke nettene til å redigere dette i etterkant. Totalt sett er dette en veldig bra løsning, sier Dahlstrøm, og fortsetter:

Raske tiltak
- Det blir to-tre klipp i pausene. Det er viktig å stadfeste om problemet er på høyre eller venstre side for eksempel. Vi får gjort tiltak raskt.

Som nevnt trives Dahlstrøm i boksen.
- Jeg blir mer revet med nå. Jeg kommer med tilbakemeldinger og har ansvaret for backene. Det er Sasja som styrer butikken, men har jeg innspill, blir de selvfølgelig hørt, sier Ole Eskild Dahlstrøm, som er glad for at Storhamar er ferdig med Lørenskog-spøkelset.

Skal stresse Sparta
Torsdag ble det seier 5-4 etter sudden death.

- De har fått mange enkle mål på oss. Det var godt å få inn en seier nå.
I dag er det bortekamp mot Sparta.
- Vi kan ta poeng mot alle. Sparta har ikke den samme flyten som de hadde. Klarer vi å stresse dem, kan alt skje, sier Ole Eskild Dahlstrøm.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke