15. des
Lærer: Aleksander Smirnov (bildet) lærer å håndtere det tøffe kampprogrammet Storhamar har hatt i høst.
 
«Det å spille både Champions Hockey League og egen serie er en stor utfordring, og det er nytt både for meg og spillerne».
Aleksander Smirnov mener det tøffe programmet i sesongstarten både er en veldig stor utfordring og viktig læring.

Publisert: 03.okt.2015 08.16
Oppdatert: 03.okt.2015 08.19

Storhamar-trenerne Smirnov og Pål Johnsen har hatt travle dager, ikke minst med planlegging.

– Vi kom inn i sesongen godt trente, men det er ingen tvil om at det har vært tøff belastning på spillerne nå. Det er ikke blitt nok tid til restitusjon. Vi hadde en periode med fem kamper på elleve dager. Fra 20. august og fram til nå har vi spilt 15 kamper, inkludert treningskamper og fem kamper i CHL. Det har ikke vært lett. I tillegg har vi reist mye i forbindelse med CHL-kampene, sier Smirnov, og legger til:

Veldig Stor belastning

– Det å spille både Champions Hockey League og egen serie er en stor utfordring, og det er nytt både for meg og spillerne. Samtidig er det lærerikt.

Utover i sesongen kom skadene – sammen med litt sjukdom. Det betydde enda mer belastning på resten av spillergruppa.

– Gutta blir slitne, og da kommer ofte skadene også. Det er naturlig at spillerne mister litt fokus når de blir slitne. De blir mer skadeutsatt.

– Det er viktig at vi har bredde i stallen nå. Det hadde vært mye, mye verre om dette hadde skjedd i fjor, sier Aleksander Smirnov, som vil presisere at de hele tiden fokuserer på de spillerne som er tilgjengelige, men innrømmer at han gleder seg til å få flere spillere tilbake i kamp.

Storhamars lege, My Lystad, er naturlig nok også tett på denne utfordringen.

– Det har vært stor belastning for spillerne nå, og det å balansere belastningen er viktig. Vi maser om hygiene, og ber sjuke spillere holde seg unna garderoben, sier My Lystad.

– Blakseth Huse nærmest

Her gir hun en status på de skadde spillerne:

– Martin Blakseth Huse er nok nærmest spill av dem. Vi ser det an fra dag til dag. Det var ikke så ille som vi fryktet med Lars Løkken Østli. Det er kanskje snakk om et par uker ute. Vi vet mer i neste uke. Scott Hotham har prøvd seg med skinne, men kneet er ikke stabilt nok ennå. Han er i beste fall ute en uke til. Magnus Lindahl trener veldig bra alternativt, og går litt på skøyter. Han må få tilbake stabiliteten i ankelen. Han nærmer seg, men er sjukemeldt et par uker til, sier My Lystad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke