25. jun
TØFT PROGRAM: Aleksander Smirnov forteller at det ble noen utfordringer med CHL-spill.
 
«Det ble større utfordringer med Champions Hockey League enn jeg trodde. Det ble for lite tid til restitusjon og fysisk trening.»
Aleksander Smirnov mener det er flere grunner til at formen og resultatene har svingt så langt, men russeren er ærlig på at Champions Hockey League ble en utfordring.

Publisert: 10.des.2015 07:13
Oppdatert: 10.des.2015 08:41

Det å få Champions Hockey League (CHL) inn i kalenderen var nytt for alle.

Også for trener Smirnov.

CHL startet allerede 20. august, og den siste kampen mot TPS Turku ble spilt 10. november.

– CHL var nytt for meg og det var nytt for spillerne. Vi måtte omstille oss kjapt fra seriekamp til CHL-kamp, og omvendt. Det var kort tid mellom slagene en lang periode. Det ble også en del reising som tappet energi. Jeg har tenkt mye på dette. Kanskje ble det for mye CHL-fokus, sier Smirnov.

Tøffe fire måneder

– Ble det for stor belastning?

– Ja, det ble nok litt for stor belastning. CHL var en grunn. Vi hadde også en del sjukdom og skader i troppen over en lang periode.

Smirnov forteller om utfordrende fire måneder.

– I august og september var formen bra. I slutten av oktober gikk det litt ned. Det er normalt fysiologisk. I november ble det to kamper i CHL, da formen normalt er på veg opp igjen. Det var snakk om fire måneder uten noe særlig pause. Det ble for lite tid til restitusjon og fysisk trening. Den største utfordringen har vært den fysiske formen. Nå er det normal treningshverdag, og jeg har merket bedring i det siste. Jeg er 100 prosent sikker på at ting vil bedre seg framover. Nå kommer det også en seriepause, som vi skal bruke godt. Det blir en miks mellom kvalitetstrening og lading av batteriene, sier Smirnov.

Mistet mye trening

Scott Hotham ble den utlendingen som sto over mot Frisk Asker. Det samme skjer i kveld mot Stavanger.

– Det er sportslige vurderinger. Scott var god og pigg i starten av sesongen, men han har slitt litt etter at han kom tilbake fra kneskaden. Det gikk om lag tre uker uten at han fikk trent så mye. Det gikk bra i tre-fire kamper etterpå, men han har slitt etter det. Det har vært et tett kampprogram. Jeg har snakket med ham, og nå trener Scott ekstra både med skøytetrening og fysisk trening. Etter lørdagens kamp får vi en pause, og vi håper og tror på stigning, sier Storhamar-trener Aleksander Smirnov.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke