25. jun
 
Det kan bli alt eller ingenting
Ordkrigen kan starte mellom Storhamar og Lillehammer. Nå blir det et realt mjøsderby over sju kamper. Og publikum vil elske det.

Publisert: 28.feb.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: Lillehammer var den beste motstanderen Storhamar kunne få i kvartfinalen. Ikke fordi det blir lett, men fordi utfallet er helt uvisst. Og da begynner sluttspillfesten med en gang.
Det klassiske mjøsderbyet løftes selvsagt mot gamle høyder med et slikt prestisjeoppgjør i kvartfinalen. Med tre seirer til Storhamar og to til Lillehammer i seriespillet sier det seg selv at dette blir jevnt.
Storhamar er kanskje en liten favoritt hvis et lag skal framheves, men samtidig er Lillehammer et guffent lag å møte. Stå-på-viljen ligger tjukt utenpå spillerne, og kanskje er det gutsen og engasjementet fra deres trener Tor-Erik Nilsen som tas ut på isflata.
Storhamar må i hvert fall regne med at det trøkkes til fra første duell onsdag.

Må heve seg

For Storhamar handler det om å våkne i rett tid. De har spilt noen kamper under pari de siste ukene, og kampen mot Lørenskog i går var heller ikke av sluttspillkaliber. Det er mange spillere som må opp noen hakk onsdag hvis Lillehammer skal slås.
Samtidig er Storhamar så gode at hvis de først får det til å stemme, kan de spille seg helt fram til en finale. Og i sine beste øyeblikk kan de slå alle - Sparta inkludert.
Østfold-laget er en selvskreven gullfavoritt i sluttspillet, men i teorien er det bare Rosenborg og Frisk Asker som er helt sjanseløse til å vinne «bøtta». Alle de seks andre lagene kan slå hverandre avhengig av dagsform.

Johansson har vært flink

Jeg synes både de som har jobbet med å skaffe forsterkninger og trener Peter Johansson fortjener skryt når seriespillet nå er over. Storhamar fikk akkurat den fjerdeplassen de var tiltenkt, men det ble bare ett poeng opp til Vålerenga. Dragene har også vist at de kan slå alle lagene over seg på tabellen. Det betyr at Johansson vet at han har et lag som med maks flyt kan gå hele veien.
Jeg gleder meg til å se hvordan han utnytter den muligheten. Lovende og fremadstormende som han er i trenersammenheng. Spillemessig har han i hvert fall tilført Storhamar noe mer kreativt og offensivt.

Kollektivet og enkeltspillere

At Storhamar heller ikke er den største sluttspillfavoritten tror jeg kan snus til en fordel. Det betyr at spillerne ganske lett bør forstå at deres mulighet ligger i hardt kollektivt arbeid.
I tillegg er det noen enkeltfaktorer som må på plass:
• Nøkkelspillere som Pål Johnsen, Christian Larrivée og Trevor Koenig må levere nå når det gjelder som mest.
• Det er på tide at en målscorer som Joakim Jensen stepper opp og viser det vi vet han kan foran kassa. Jensen bør ha som personlig mål å bli sluttspillets toppscorer.
• Overtallsspillet er noe som kan få kampene til å vippe i Storhamars favør. Med Lars Løkken Østli på plass på blålinja har dragene seriens kanskje beste børse skuddklar.

Et sluttspillag

Publikumsmessig er det ingen tvil om at Lillehammer var den beste motstanderen Storhamar kunne få. Selv om faren for å bli slått ut absolutt er til stede, kan vi nå regne med 4.000 tilskuere onsdag. Det kommer til å bli bra trøkk både i Hamar og på Lillehammer.
Og med tanke på resten av sluttspillet kan det være bra og få noen tøffe kamper i beina mot Lillehammer.
Det som er sikkert er at gudbrandsdølene vil selge seg dyrt.
Som Storhamar har de også en god målvakt og et par gode offensive spillere som utmerker seg. Storhamar ser likevel hakket vassere ut på backsiden.
Og jeg mener Storhamar skal være det beste laget over sju kamper.
Fordelen av en ekstra hjemmekamp kan også komme godt med.
Derfor er det like greit å kaste seg ut i det med en gang.
Det kan bli alt eller ingenting.
Mitt tips er at Storhamar igjen viser seg som et sluttspillag.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke