7. des
FOR LETTE: Jørgen Langdalen får seg en luftetur mot Stavanger. Og dem ble det mange av for Storhamar-spillerne. Nå må det tas grep hvis Storhamar skal være en seriøs utfordrer til Stavanger, mener HAs sportsredaktør Rune Steen Hansen.Foto: Fredrik Olastuen
 
Dette er ikke verdig en toppklubb som Storhamar
Oppvaskmøte: Det er tidlig i sesongen, men sykdomstegnene til Storhamar er så åpenbare at det er ingen grunn til å vente med å ta grep.

Publisert: 28.sep.2016 12.38
Oppdatert: 28.sep.2016 15.50

12 baklengsmål på de to siste kampene mot Frisk Asker og Stavanger har vist oss at Storhamar pr. nå ikke er en seriøs utfordrer til seriegullet. Og selv om det er mange som er borte med skader, er problemene så store at det er naivt å tro at Sjur Robert Nilsen skal snu dette uten drastiske grep fra klubben.

Storhamar har vært i trøbbel før. Vi husker selvsagt 1-9-tapet i Stavanger for to år siden. Da kom laget fryktelig tilbake i løpet av sesongen og ble bare slått på målstreken i den sjuende finalekampen av Stavanger, men det er bare å se på lagoppstillingen fra den september-kampen, så skjønner du at muligheten til å snu skuta da var bedre.

Det var nesten ikke seniorbacker på banen i den kampen.

I tirsdagens kamp mot Stavanger var et av problemene at flere seniorbacker rett og slett ikke hang med på tempoet. De var for dårlige.

Alle kan selvsagt spille dårlige kamper. Til og med et par dårlige kamper, men vi har nå fått flere bekreftelser på akkurat det vi advarte mot før sesongen: Nemlig at Storhamar er for svake på backsiden. Det er ikke godt nok det de har å stå imot med når de beste lagene, og da spesielt Stavanger, trøkker på.

Med et snitt på 5.000 tilskuere på kampene, en klubbøkonomi på rett kjøl igjen og ambisjoner om å være en toppklubb, kan ikke Storhamar bare sitte rolig i båten og tro og håpe at alt skal ordne seg etter hvert.

Det må tas grep så tidlig som mulig.

Det er ingen grunn til å vente. Det må hentes minst en forsterkning. Kanskje to.

Spørsmålet er hva som er mulig å få til.

Ny runde om Jimmy

Pål-Jan Stokke i Storhamars sportsutvalg innrømmet på Rinkside etter kampen at de hadde vært for treige med å skaffe de backene de trengte. Da bør det også være lett å innse at grep må tas raskt nå.

Christian Bull og Nicolai Bryhnisveen er de to opplagte norske backene det er verdt å sjekke. I hvert fall Bull sliter med lite spilletid i Sverige.

I tillegg må klubben, uansett hvor mye det svir, ta ei runde til om Jimmy Andersson. Svensken bor i Hamar, men spiller på korttidskontrakt i Frisk Asker. Gode og grundige samtaler i ledelsen er det som må til for å komme opp med en løsning alle kan leve med. 

Styret må gjerne lufte ideen med spillergruppa også, men det er ikke de som skal ta slike avgjørelser.

Klubben må gå foran absolutt alt – inkludert personlige følelser for sentrale personer som føler seg sviktet.

Det er 5.000 tilskuere på kampene som betaler for at Storhamar skal vinne hockeykamper, ikke bli latterliggjort på hjemmebane på den måten de ble i de to første periodene.

Dette er toppidrett, og det er ikke nå man stryker hverandre med hårene.

Nummelin og Tenute

Dessverre er det så mange skader nå at det er vanskelig å benke spillere som ikke gjør jobben sin hundre prosent, men det må uansett sendes tydelige signaler. At det kommer inn en åttende utlending som skjerper konkurransen og gjør at noen må sitte på tribunen, enten det er Jimmy Andersson eller en annen tøff og god back, kan det være akkurat det som skjerper spillergruppa.

Det er selvsagt ikke bare backene som er problemet til Storhamar, men det er der grepene må gjøres når nye spillere skal hentes. I tillegg er det verdt å merke seg at selv om vi ser at både Petteri Nummelin og Joey Tenute er gode hockeyspillere, så er det mer å hente og ikke minst forvente av dem også.

Nummelin har vært den beste av de to så langt. Strålende på skøyter og et herlig blikk har han, men han spiller på litt for små marginer.

Tenute må heve seg minst et par hakk. Frustrasjonen hans kom tydelig til syne mot Stavanger etter at han mistet pucken til Eirik Salsten i offensiv sone. Han hevnet seg ved å crosschecke målscorer Dennis Sveum, men slapp unna utvisningen fordi fire dommere heller ikke hadde sin beste dag på jobben.

Det handler om disiplin og å gjøre en jobb. Storhamar var flinke til å snakke opp Tenute før han kom, så da regner jeg med han får beskjed også om hva som forventes.

Det er heller ingen tvil om at Storhamar er et lett lag sammenlignet med Stavanger. Det virker som det er for mange like og små spillere som er gode med pucken og for få som har muskler og kraft til å rydde vei. Det er også noe å tenke på i tillegg til at Stavanger har en mye større naturlig aggressivitet og intensitet i spillet sitt.

For offensive?

Hva med treneren? Sjur Robert Nilsen har snakket mye å offensiv og moderne hockey, men det for stor strekk i laget nå. Det er rart at han ikke får laget til å spille tettere.

Det er ingen hemmelighet at jeg alltid har elsket Drillo-fotballen. Jeg tror mye på de samme prinsippene i hockey også. Særlig mot gode lag som Stavanger.

Resultatene så langt har i hvert fall gitt oss alle noe å tenke på.

Storhamar er ikke det laget nå vi ønsker at de skal være.

Da må det også tas grep.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke