20. aug
Nøkkeltrio: Skal Storhamar avansere fra kvartfinalen mot Sparta er de avhengige av at denne trioen. Joakim Jensen (t.v.), Christian Larrivée og Eirik Skadsdammen produserer.Foto: Håkon T. Kristiansen
 
Disse tre elsker å møte Sparta
Storhamar har et godt tak på Sparta historisk sett. Det er mye takket være lagets 1. rekke.

Publisert: 09.mar.2016 06:32
Oppdatert: 09.mar.2016 10:12

Etter at Storhamar hadde slått Manglerud Star 2–1 i går kveld, ble de tildelt Sparta i sluttspillets kvartfinale. Det hadde ikke assistenttrener Pål Johnsen noe imot.

– Godt tak på dem

– Det blir interessant og morsomt å møte Sparta, er Johnsens umiddelbare reaksjon på kvartfinalemotstanderen.

For lagene har møttes i sluttspillet de siste tre sesongene. Alle seriene har endt på samme måte.

– Det blir tredje året på rad og det pleier å være tøffe oppgjør oss imellom, sier «Magic», som ser flere positive ting ved å møte nettopp laget fra Sarpsborg.

– Historikken er kanskje det som taler mest til vår fordel. Vi har slått dem ut to år på rad.

Trenger 1. rekka

Skal Storhamar avansere til semifinalen trenger de at lagets nøkkelspillere produserer. I fjorårets semifinaleserie og i denne sesongen er det en rekke som har produsert i særklasse mest.

Christian Larrivée, Joakim Jensen og Eirik Skadsdammen, som sto bak begge Storhamars scoringer i går, har vært et lite mareritt for Spartas målvakt Tommy Johansen. Den tidligere Storhamar-keeperen slapp inn ni mål på fem kamper fra den rekka i fjor, mens trioen har nettet seks ganger denne sesongen.

– Det blir gøy å møte Sparta. Jeg vet ikke om faktumet at rekka vår har prestert bra mot dem tidligere har noe å si, men det er godt å vite at det er et lag som passer oss, sier Joakim Jensen.

Pål Johnsen vet de gule og blå må sette trykk på motstanderens backer.

– Deres største svakheter er det defensive spillet. Der er nøkkelen vår, sier Johnsen, som tok med seg til fra gårsdagens kamp, som må rettes på.

– Vi var altfor udisiplinerte i dag. Spartas power play er meget godt. Vi er nødt til å skjerpe oss.

I TV2s hockeyekstra-studio i går var ekspertene klare på at verken Storhamar eller Sparta har råd til å ryke ut allerede i kvarten.

– Storhamar må forbedre seg kraftig hvis de skal ha en sjanse her. Ryker de ut her er det en fiasko for dem med dette mannskapet, legger Geir Hoff til.

Sparta best innbyrdes

Slik har det gått i seriens fem kamper mellom lagene: Sparta – Storhamar 5-0, Storhamar – Sparta 3-4, Sparta – Storhamar 2-3, Storhamar -Sparta 9-2, Sparta – Storhamar 7–3.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke