20. aug
SMELL: Pål Johnsen forlater isen med kutt over øyet og en liten hoderystelse. Senere fikk han se lagkameratene gå på en smell og miste tomålsledelsen mot Stavanger.
 
DOBBELTSMELLEN som Dragons ikke har råd til
Storhamar - Stavanger 5-6 Seier mot Oilers kunne gitt Dragons ny kontakt med lagene foran seg på tabellen. I stedet rotet de bort tre poeng, og må kanskje klare seg uten gullhjelmbærer Pål Johnsen i den meget viktige kampen mot Lillehammer i morgen.

Publisert: 04.jan.2010 09:44
Oppdatert: -
HAMAR: 31 sekunder ut i kampen: Pål Johnsen smelles i vantet og går ned på kne.

Ved siden av ham på isen ligger en hjelm i gull.
Innsiden er rød, dekket av blod.
Veteranen går i garderoben, og kommer aldri tilbake.
Etter kampen står Johnsen tydelig groggy og trøster lagkameratene etter et tap som kjennes surt for de gule og blå.
- Det er et kutt helt inn til beinet, forklarer Johnsen, mens han peker på det høyre øyebrynet, dekket av sting og plasterlapper.
- Jeg håper å være tilbake mot Lillehammer tirsdag. Det er en liten hjernerystelse, men hvis det kjennes bra, kan jeg kanskje spille. Heldigvis har jeg ikke fått så mange smeller mot hodet tidligere, sier Pål Johnsen.
Foreløpig er det for tidlig å si hvor alvorlig smellen er og når Johnsen er tilbake i spill.

Rotet bort ledelsen
Mens Johnsen ble plastret, tok lagkameratene ledelsen 2-1 etter en 1. periode preget av utvisninger til begge lag. Og i en midtperiode med fem scoringer, ledet Storhamar 4-2, da Joakim Jensen og Lars Erik Hesbråten begge satte inn sitt andre mål for kvelden.

Ledelsen ble rotet bort, og i målprotokollen var man like langt etter 40 minutter.
- Vi ledet 4-2 og hadde egentlig kontroll. Så roter vi det bort, noe som er utrolig skuffende. Det har vi ikke råd til, sier trener Rune Gulliksen.

Personlige feil
For etter 4-2, kom 4-3, 4-4 og 4-5. Det første og siste var mål Daniel Wälitalo burde avverget.

- Det kjentes bra ut på 4-2. Noen av baklengsmålene var dessverre for enkle. Det var synd, for vi hadde bra grep om det. Men det nytter ikke å grave seg ned, man må bare bite det i seg, sier Wälitalo.
Og da Storhamar tok ut sin målvakt, og jaget på for en utligning, mistet Mattias Livf pucken på offensiv blålinje, og Juha-Pekka Loikas fikk sette sitt tredje i åpent bur.

Hat trick av Jensen
Da hjalp det lite at også Joakim Jensen fullførte hat tricket like før slutt.

- Det er ikke like moro å score tre når vi taper. Fem mål på hjemmebane skal holde til seier. Men vi var for dårlige i midtsona, og de får spille altfor lett gjennom oss.
- Personlige feil vil det alltid være mange av i en hockeykamp. De blir bare mer synlige når de fører til mål. Men jeg synes egentlig vi er på riktig vei, selv om vi gjør en sånn kamp i dag. Vi har bare tapt tre av de siste ti kampene, påpeker Joakim Jensen.

- Må se oppover
Men med gårsdagens tap og samtidig andre resultater imot i helgen, er det nå ni poeng opp til Lørenskog, Sparta og Stavanger.

Lillehammer ligger på femteplass, fire poeng foran Dragons, før lagene møtes i Kristins Hall i morgen.
- Vi må se oppover på tabellen, og ikke være redd lagene som er bak oss. Det er mange matcher på kort tid, så det er bare å kjøre på, sier Joakim Jensen.
Forskjellen på tap og seier i morgendagens mjøsderby kan bety heng på lagene foran eller en ny tur ned i sumpa. Flere lag har også spilt færre kamper enn Dragons.
- Sånn sett hadde det vært fint med sier. Fem mål hjemme skal absolutt være nok, men vi får bare forberede oss på nye tak tirsdag, sier Rune Gulliksen, som mer enn gjerne vil ha med seg playmaker og 1. rekkesenter Pål Johnsen til den kampen.
- Vi får håpe det ikke er alvorlig.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke