16. jul
 
Dragene er i toppen i det meste i serien
Storhamar har flest poeng etter åtte serierunder, men det stopper ikke der. Laget er i toppen på mye.

Publisert: 12.okt.2013 04:13
Oppdatert: -
Hamar
Joakim Jensen er delt toppscorer (7), Nathan Martz har flest målgivende (11) og sammen er de beste poengplukkere i eliteserien med Dan Kissel fra Stavanger.
Eirik Skadsdammen er på delt førsteplass på matchavgjørende mål (2), Jensen og Eirik Børresen på delt tredjeplass i effektivitet. De scorer på hvert tredje skudd de har så langt.
Legg til at Storhamar har nest flest tilskuere med 2.778, at de er nummer to på lista over lag som pådrar seg færrest utvisningsminutter bak Tønsberg, og sammen med Sparta det eneste laget som ikke har avgitt poeng på hjemmebane.
Tommy Johansen er den tredje beste målvakten i eliteserien, med en redningsprosent på 91,6 denne sesongen.
Han stopper imidlertid ikke mange skudd i forhold til Rosenborg-målvakt Brady Hjelle, som har hatt det mest travelt av alle burvokterne denne sesongen. Mens Johansen har reddet 141 ganger på sine seks kamper, har Hjelle stoppet 291 pucker. Over 36 i snitt pr. kamp med andre ord.
Storhamar er for øvrig «dårlige» på å ha en spiller som skyter ekstremt mye, i den grad det er en dårlig egenskap. Hvem tror du har skutt flest ganger på åtte kamper?
Svaret er Lars Erik Hesbråten, som har avfyrt 26 skudd og scoret på to. Dan Kissel har skutt 48 ganger denne sesongen, med en kamp mer. Hesbråten må med andre ord skyte 22 ganger mot Rosenborg i Leangen Ishall søndag, for å utligne forskjellen ...
Michael Smithurst topper laget litt mot trønderne søndag.
- Planen var at fjerderekka med unggutter skulle få mye spilletid mot Tønsberg, men slik kampen utviklet seg, ble det ikke åpning for det. Mot Rosenborg har vi nok kanskje med litt færre og kjører mer med de beste, sier Smithurst.
Han berømmer Tønsberg for jobben de gjorde i Hamar torsdag.
- Det er ikke så lett å trenge gjennom slike forsvar, men vi var godt fornøyd med at vi tok tre poeng, det var det viktigste. Vi skulle bruke backene mye offensivt, men det klarte vi ikke å omsette i praksis på isen, og det ble veldig trangt høyt i offensiv sone.
I Leangen Ishall regner han med at hjemmelaget vil trykke på.
- Det betyr at vi må løse det defensive først, ligge tett fra start, og utnytte sjansene vi får til å sette fart. Tempoet er noe av vår styrke denne sesongen.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke