12. des
RYKKER OPP: Storhamar Dragons videreutvikler lønnspolitikken sin, slik at lønnsnivået blir jevnere. Mats Larsen Mostue er en av dem kan rykke opp et nivå kommende sesong.FOTO: Stein-Erik Stormoen
 
Dragons endrer lønnssystemet
Storhamar Dragons videreutvikler lønnssystemet sitt. Det betyr at de ekstreme toppene forsvinner, og at lønnsnivået blir jevnere.

Publisert: 23.apr.2010 04.12
Oppdatert: -
Storhamar Dragons videreutvikler lønnssystemet sitt. Det betyr at de ekstreme toppene forsvinner, og at lønnsnivået blir jevnere.
HAMAR: Lønnsbudsjettet er på 4,5
millioner kroner. Det gjelder spillere, trenere og støtteapparat, totalt 32 personer.
- Nå vil pengene spres mer utover. De ekstreme toppene blir borte. Tidligere hadde vi et lønnssystem som var delt i fem nivåer. Nå blir det fire nivåer. Vi har kommunisert dette bra ut, og de nye spillerne har skjønt det.
Vil vise seg fram
- Det er ingen tvil om at det er klubbenes marked nå, og uansett er ikke vi en posisjon, hvor vi kan kaste oss inn i budrunder. Motivasjonen for å spille her er ikke penger. Blake Cosgrove har et mål om å komme seg til Sverige etter hvert, og han tror Storhamar er et bra utstillingsvindu, sier daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen.
Coba bruker Mats Larsen Mostue som et eksempel på hvordan det nye lønnssystemet fungerer.
Opp ett hakk
- Han var i kategori to. Forrige sesong spilte han mye, og vi mener han er verdt å satse på. Nå er han på veg opp ett nivå, og da tredobler han nesten lønna si. Neste år kan han være i posisjon til å forhandle fram enda bedre betingelser.
Coba regner med å ha Mostues underskrift på plass ganske snart.
Ikke lønnstak
Slik det ligger an nå er det trolig et spørsmålstegn bak navnet til Eerikki Koivu. Etter det HA-sporten erfarer er han en dyr spiller, spesielt sett opp mot det nye lønnssystemet.
Coba mener et lønnstak, som HamKam innførte, ikke er mulig.
- Toppene vil være der, men de vil ikke være så høye som før.
Svensk keeper
Når det gjelder trenere og spillere har Coba mange baller i lufta. Seks for å være helt nøyaktig. Han vil ikke gå inn på alle ballene som ikke har landet ennå, men de mest spennende er:
En førstekeeper: - Jeg har i dialog med en svensk keeper. 2. keeper ser vi på etter at 1. keeperen er på plass.
Det betyr at Andre Lysenstøen er ute av bildet slik det ser ut nå. Det er usikkert om Daniel Wälitalo blir tilbud ny kontrakt.
Tre trenere: To svenske og canadisk trener er aktuelle, som HA-sporten skrev om i går.
Ramstedt fortsetter?
- Det er en spennende prosess å sette sammen et lag. Når det gjelder backsiden er vi nesten i boks med Cosgrove, Øksnes og Andersson som nye. Jeg håper at vi fornyer kontrakten med Cato Ørbæk. Kanskje skal vi ha en back til. Vi jobber videre med løpere, og det er ikke umulig at Johan Ramstedt kommer tilbake. Agenten hans sa at Johan var positiv til en retur.
Der handler det trolig om en totalpakke. Ramstedt har familie, som ikke bodde i Hamar forrige sesong.
En ledig plass
Det kan også bli aktuelt å ha en plass ledig til juletider.
- Det er aktuelt å ha en åpen plass budsjettmessig. Vi har lyst til å hente en spiller tett opp mot at overgangsvinduet stenger. Det er nok av spillere der ute, sier Carl Oscar Bøe Andersen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke