20. aug
I ORDEN: Styrelder i AS'et, Erik Kristiansen, og daglig leder Svein-Erik Edvartsen bekrefter at kravet fra Skatt Øst er betalt. FOTO: JENS ERIK JENSRUD.
 
Dragons har betalt kravet fra Skatt Øst
Skatt Øst begjærte Storhamar Dragons AS konkurs, og satte opp et rettsmøte 6. januar. Nå har Erik Kristiansen & co. ordnet opp.

Publisert: 04.jan.2012 04:12
Oppdatert: -

Advokat Johannes Høy er en av flere som bistår Storhamar Dragons i økonomijobben.
- Dette er et prioritert krav og derfor ikke forskjellsbehandling. Dette er tillatt etter konkursloven. Får Skatt Øst oppgjør i rimelig tid før oppsatte møte, trekker de konkursbegjæringen. Det har jeg fortalt Storhamar, sier Johannes Høy.
370.000 kroner
Etter det HA-sporten erfarer er kravet på om lag 370.000 kroner og gjelder merverdiavgift.
- Dette er betalt, og da fikk vi konkursbegjæringen ut av verden. Dette er et prioritert krav, sier styreleder i Storhamar Dragons, Erik Kristiansen.
Advokat Høy har ikke fått svar fra alle kreditorene ennå.
- Vi mangler svar fra rundt 70 kreditorer. Vi jobber med å vaske lista, slik at vi får en fullstendig oversikt. Vi håper å ha en oversikt så fort som mulig, så vi kan være mer konkrete opp mot kreditorene, og komme med et forslag til akkordløsning, sier Johannes Høy, som er avhengig av å få med seg alle for å få til en løsning.
Det er ingen tvil om at økonomi fortsatt er førsteprioritet for Erik Kristiansen & co.
- Vi jobber med å få gjeldssaneringen på plass, og håper å ha det i orden i løpet av januar.
Anstrengt likviditet
Han forteller videre at likviditeten naturlig nok er anstrengt.
- Vi får betalt ut lønn. Pengene fra kommunen var viktige, og det er midler på veg inn. Det er snakk om treningsavgift og sponsorer. Würth-avtalen ligger også klar.
Der må Dragons vente på at kommunen får gjort en juridisk og prinsipiell vurdering.
- Jeg håper det kommer noe der så fort som mulig, sier Kristiansen, som er optimist i forhold til å lande denne avtalen, som gjelder navneskifte på Hamar OL-Amfi.
Til slutt er det styret i Hamar Olympiske Anlegg som skal ta stilling til det kommunen kommer fram til.
Etter det HA-sporten erfarer havner underskuddet i Storhamar på mellom 2,5 og tre millioner.
- Vi er helt avhengig av gjeldssaneringen, for å kunne styre mot et nullresultat for 2012, som er målet, sier Kristiansen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke