11. des
EN DRØM? Dragons og Oilers i CHL? ja, det kan bli en realitet.
FOTO: TROND LILLEBO.
 
- Dragons i CHL hadde vært en drøm
Storhamar Dragons og Stavanger Oilers i Champions Hockey League?

Publisert: 11.feb.2015 09.06
Oppdatert: 16.feb.2015 13.14

Ja, dette kan faktisk bli en realitet. Norge får stille med to lag i CHL. Hvis Oilers vinner serien og Dragons vinner bøtta, ja så kan begge spille CHL. 

Fra høsten vil antall lag i Champions Hockey League øke fra 44 til 48, og ifølge CHL-ledelsen er Norge sikret to plasser i Europas største hockeyturnering.

I formiddag kom bekreftelser på at Norge får stille med to lag i CHL. 

Norge har fått to C-lisenser også til neste sesongs mesterliga i ishockey (CHL). Plassene vil bli gitt til NM-vinneren og seriemesteren.

Hvis det blir samme klubb som tar begge titlene, er det lag nummer to i serien som får den andre plassen. I inneværende sesong var Stavanger og Vålerenga Norges representanter i nyskapningen som til slutt ble vunnet av svenske Luleå.

Neste sesongs CHL vil bestå av 48 klubber totalt. Det som vil være nytt er at hver gruppe vil består av tre lag i stedet for fire, som det var denne sesongen, samt at det blir 16-delsfinaler.

Dermed vil det bli to hjemmekamper og to bortekamper i gruppespillet. De to beste lagene fra hver gruppe går videre til utslagsrundene.

CHLs gruppespill skal gå fra 20. august til 6. september. 16-delsfinalene spilles 22. september og 6. oktober, åttedelsfinalene 3. og 10. november, kvartfinalene 1. og 8. desember, semifinalene 12. og 19. januar, mens finalen spilles 9. februar neste år. 

Slik spilles CHL

August 2015:

Kampdag 1 - 20. og 21. august

Kampdag 2 - 22. og 23. august

Kampdag 3 - 27. og 28. august

Kampdag 4 - 29. og 30. august

September 2015:

Kampdag 5 - 03. og 04. september

Kampdag 6 - 05. og 06. september

1/16-finale - 22. september

Oktober 2015:

1/16-finale returkamp - 06. oktober

November 2015:

1/8-finale - 03. oktober

1/8-finale returkamp - 10. oktober

Desember 2015:

Kvartfinale - 1. desember

Kvartfinale returkamp - 8. desember

Januar 2016:

Semifinale - 12. desember

Semifinale returkamp - 19. desember

Februar 2016:

Finale 9. februar

- En drøm

Storhamar ligger i øyeblikket på andreplass i GET-ligaen, og ligger an til den andre plassen dersom Oilers skulle ta full pott.

Daglig leder i Storhamar, Njål Berge, mener en eventuell CHL-plass hadde vært en drøm. 

– Det hadde vært et eventyr for oss. At vi har gått fra konkurssamtaler til å kanskje få sjansen til å spille i CHL er utrolig, men vi tør ikke drømme så store drømmer ennå. Helst vil vi jo få en plass ved å vinne serien eller bøtta, så det har vi fullt fokus på nå, understreker han. 

Forrige sesong sikret Stavanger Oilers plassen ved å vinne sluttspillet, og Vålerenga fikk utdelt et såkalt «wildcard».

Meldingen om to sikre plasser er oppløftende for Oilers som nå leder GET-ligaen med fem poeng og er sikret deltagelse hvis de blir seriemestere.

Administrerende direktør i CHL, Martin Baumann, legger ikke skjul på at de ønsker en plass for Stavanger-laget. 

Oilers-trener Petter Thoresen er derimot ikke like entusiastisk for at en CHL-plass kan følge med et eventuelt seriemesterskap. 

– Det er jo inspirerende at det ligger en gulrot der, men for meg er det stort nok å vinne serien. Så det er det vi går for nå. Champions League får bare komme som det kommer, sier han.

– Kan det være en ekstra motivasjon for spillerne dine at det ligger en CHL-plass i potten ved et seriemesterskap?

– Jeg syns det skal være unødvendig at det skal være noe ekstra. Seriemestere er stort nok i seg selv det, også får vi ikke tenke så mye på alt annet, mener Oilers-sjefen.  
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke