23. aug
LETER I UTLANDET: Dragons, her representert ved Carl Oscar Bøe Andersen og Tore Tomter, jobber med utenlandske kandidater i jakten på en ny hovedtrenerfoto: Stein-Erik Stormoen
 
Dragons jobber med utenlandske trenere
Det kan bli en utenlandsk hovedtrener i Dragons neste sesong. To svenske og en kanadisk trener er aktuelle.

Publisert: 22.apr.2010 04:12
Oppdatert: -
Det kan bli en utenlandsk hovedtrener i Dragons neste sesong. To svenske og en kanadisk trener er aktuelle.
HAMAR: Daglig leder Carl Oscar Bøe Andersen vil ikke ut med noen navn, men bekrefter at de er i dialog med aktuelle kandidater. Ingen av de aktuelle utlendingene har trent norske lag tidligere. Kanadieren har trent lag i Europa, forteller Coba.
Mange tips
- Vi tror det er bra med en trener utenfra nå, men treneren må passe inn. Det er en forutsetning at han har erfaring med å jobbe med unge spillere, og han må være god til å utvikle spillere, sier Coba, som har fått mange tips på trenerkandidater.
- Fra den dagen det ble kjent at Gulliksen skulle gi seg, har jeg fått fem-seks henvendelser hver dag fra agenter, som har aktuelle trenere i stallen sin.
De tre aktuelle utenlandske kandidatene kommer ikke fra agentbunken.
Smithurst ledig
- Vi har fått tips om disse kandidatene fra folk i hockeymiljøet. Det skjer mye i trenerkabaler rundt omkring nå, så dette er ingen enkel jobb, men vi jobber på, sier Coba.
Mye tyder på at Michael Smithurst også er en aktuell kandidat. Han har kontrakt med Frisk Asker ut april. Etter det er han ledig.
- Det er interessant for meg hvis Storhamar tar kontakt, sier Smithurst, som avslutter trener 2-kurset i helga.
Gullik og Livf
Storhamar-spillerne startet opp igjen treningen i går - under ledelse av Rune Gulliksen.
- Gulliksen skal ha treningen ut april. Så tar Mattias Livf over, til ny trener er på plass. Ender vi med en utenlandsk trener, kommer han ikke til Hamar før vi går på is, sier Carl Oscar Bøe Andersen.
Etter det HA-sporten erfarer er Livf en aktuell kandidat til å trene U19-laget etter hvert.
Ny back på plass
På spillersiden skjer det mest på backsiden i Dragons for tida. Tidligere har Blake Cosgrove og Andreas Øksnes skrevet under. Begge kom fra Frisk Asker. Nå er også svenske Jimmy Andersson (25) klar. Han kommer fra Skåre, og var i Hamar da Dragons testet mange spillere.
- Bra blikk, bra fysikk
Coba er sikker på at svensken vil bidra på flere måter.
- Han bemerket seg ganske tidlig da han var på prøvespill. Han er en teknisk back med bra blikk og bra fysikk. Jeg tror han kan bli viktig i overtallsspillet, og vi forventer at han produserer 10-15 mål i løpet av sesongen. I tillegg til at vi så ham på try outen, har vi et par referanser på ham. Vi er sikre på at vi får en veldig bra back.
23 målpoeng
Jimmy Andersson noterte seg for ni mål og 14 målgivende pasninger i løpet av 38 kamper for Skåre i svensk 1. divisjon forrige sesong. Tidligere har han også spilt for Bofors og Grums på samme nivå. Han har også to sesonger for Färjestads U18-lag. 25-åringen var med på Värmlands lag som vant TV-pucken i 2000/2001-sesongen.
Dialog med Jensen
Det jobbes også med spillere som allerede er i Hamar. Joakim Jensen og Mats Larsen Mostue hadde såkalte pluss-kontrakter. Begge sa opp kontrakten sin for kort tid siden.
- Vi er i dialog med både Jensen og Mostue, og håper å ha det i orden i løpet av kort tid, sier Carl Oscar Bøe Andersen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke