20. jun
UTFORDRINGEN: - Jeg føler jeg står stille når jeg skal gå baklengs. Det er noe jeg må trene mer på, forklarer Trygve Hillestad.
 
Dragons kan få råd til to nye
Seks strake seirer gjør at det ikke er panikk med å hente en ny back til Dragons nå. I stedet åpner det seg en mulighet for å hente to nye - med is i magen og klaff.

Publisert: 05.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

- Vi har ikke sånn umiddelbart tenkt at vi kan hente to spillere hvis vi venter til overgangsfristen, men det er klart det er en mulig løsning. Men det er kvaliteten som er det viktigste. Om det er en veldig god spiller eller om det kan bli to gode gjenstår å se, sier Rune Gulliksen.

Ikke nær forsterkning

Storhamar har 650.000 kroner fra Powerplay Club og folkespillerkampen mot Stavanger som skal brukes på forsterkninger denne sesongen.

Først var målet å få inn en back så raskt som mulig. Seks seirer av seks mulige og ikke minst solid spill, har imidlertid gitt Eliteutvalget med Rune Gulliksen og Co. arbeidsro. Til å være nøye når de driver research både på kvaliteter og kjemi:

- Vi jobber med kandidater hver dag, men vi er ikke veldig mye nærmere en spiller akkurat nå, selv om vi har vært i kontakt med flere aktuelle.

Bare dagens motstander Lørenskog har sluppet inn færre mål enn dragene, som har imponert med solid defensiv jobb og bare 13 baklengs på seks kamper. Lørenskog har tre færre innslupne, og ville vært nummer to på tabellen uten minuspoengene de fikk før seriestart. Bare Vålerenga har scoret flere på seks kamper, 28 mot 34.

Skryter av makkeren

En av de som har bidratt - i helt ny rolle - er Trygve Hillestad. Fra å være senter eller løper, gjerne i 4. rekka, avlaster og undertallsspiller, er 27-åringen nå back med pluss sju i pluss/minus-statistikken.

- Er du back i egne øyne nå, eller er du bare vikar til det kommer en ny spiller?

- Jeg vet ikke helt, men jeg tar de mulighetene som kommer og spiller der treneren vil ha meg. Så lenge laget har vært i flytsonen har det i hvert fall gått bra, og jeg har en utrolig bra makker i Jimmy Andersson, som gjør meg bedre.

- Hva er det verste?

- Å gå bakover på skøyter, det er nok ikke vanskelig å se. Jeg føler at jeg står stille når løperne dundrer imot meg i hundre, og jeg skal gå baklengs eller snu, ler Hillestad.

Ikke reserveløsning

Trener Michael Smithurst er krystallklar på spørsmålet om det er Hillestad som ryker når det kommer en ny back.

- Nei, i mine øyne er Trygve en av våre backer nå. Han har gjort en solid jobb. Det er ikke mange som klarer en omstilling fra løper til back så bra. Det er klart det er en overgang, men Trygve må bruke den smartheten og rutinen han har opparbeidet seg som løper for å kompensere litt på de baklengs-skøyteferdighetene. Så er det gøy å se at han går rett inn i rollen til Mads Hansen foran mål i overtall, og kan score mål også. Det er litt den mentaliteten vi har jobbet med som Trygve viser - ett lag og en retning, der alle gjør jobben for laget.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke