20. jun
Tommy Johansen er en nøkkelspiller for Storhamar i sluttspillet.
 
Dragons-keeper har reddet 182 av 193 Sparta-skudd
Tommy Johansen (26) har en redningsprosent på 94,3 i sju kamper mot Sparta. Han vil gjerne forbedre den i kveld.

Publisert: 11.mar.2014 15:03
Oppdatert: 31.mar.2014 18:44

HAMAR (HA): Sveriges landslagsmålvakt, Henrik Lundqvist, ble hyllet med en redningsprosent på 95 foran OL-finalen i Sotsji.

Følg kampen direkte her kl. 19 i vinduet nederst

I Storhamar har Tommy Johansen reddet 182 av 193 pucker på sju kamper mot Sparta denne sesongen, og det er ikke Tommy i mot å høyne redningsprosent i kveldens tredje kvartfinalekamp i Sarpsborg.

– Det er bare å fortsette som vi har begynt. Spillerne foran meg har vært fantastisk oppofrende, og når de kaster seg ned og dekker skudd, blir også jeg ekstra punsj, forteller Tommy, som sier han streber mot det perfekte.

Oppvokst i Sparta Amfi

Tommy Johansen er nærmest oppvokst i Sparta Amfi, og det har aldri vært noen tvil om at han skulle spille hockey.

– Jeg har vært hockeypunsj siden jeg var liten. Faren min var materialforvalter i Sparta i 30 år, og jeg var med han i garderoben hver dag, forteller Tommy.

Naturlig nok ble Sparta klubben hans, men da unge Johansen var junior, stilte Sparta lag sammen med Stjernen. Året etter var det bare Stjernen som hadde juniorlag, og da startet også Tommy sin vandring, som så langt har endt i Storhamar.

Takker mor og far

Han takker sine foreldre for at han er blitt den keeperen han er blitt.

– De har lagt ut mye penger for at jeg har vært med på forskjellige camper og samlinger opp gjennom årene, forteller Tommy, og anslår at det dreier seg om ganske mange tusenlapper uten at han kan si noe eksakt beløp.

Så kan da også Storhamars gode sisteskanse fortelle at foreldrene holder med Tommy og Storhamar i kvartfinalene, men storebroren er det umulig å få snudd. Han er og blir Sparta-patriot.

24-timersutøver

Tommy ser på seg selv som en 24-timers idrettsutøver. Trener styrke mellom fellestreningene, er opptatt av å få nok søvn og spise sunt.

– Jeg er nøye på hva jeg har i meg, men jeg unner meg en sjokolade i ny og ne. Men brus drikker jeg ikke. Jeg er veldig opptatt av å yte maks på hockeybanen, og i disse dager er det veldig viktig det som gjøres mellom kampene, sier Tommy.

Det gjelder å få i seg nok væske, og før og under en kamp blir det fort åtte liter med vann.

Når det gjelder neste sesong, er situasjonen uviss for både Tommy og flere av de andre Storhamar-spillerne.

– Jeg trives veldig godt, og har ikke lyst til å dra herfra – hvis det ikke dukker opp noe i utlandet, sier han.

Det er i Storhamar Tommy har fått tillit som keeper etter å ha vært på vandring rundt om i Norge før han la en U-sving innom nivå fire i Sverige.

– Der fikk jeg spille. Og det var viktig. I Storhamar var Jonas Norgren flink til å ta vare på meg. Han har bygd meg opp mentalt og lært meg til å jobbe enda mer bevisst på trening. Jeg er best når jeg får spille mye, og tillit har vært nøkkelen til min utvikling.

I fjor var Tommy med på å tape i kvartfinalen for Sparta etter å ha ledet 2–1 i kamper.

– I fjor datt vi litt sammen i sluttspillet. I år er vi mye sterkere som gruppe. Vi underpresterte, var ikke villige til å slåss. Det er en helt annen stemning og innstilling i år. Vi har et veldig godt miljø. Det beste jeg har opplevd, fastslår Tommy Johansen.

Følg kampen direkte her kl. 19:

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke