17. aug
SLITER: Leder i Storhamar Dragons ASA, Jan Larsen innrømmer at Dragons sliter med likviditeten for tiden, men han vil jobbe hardt for å klubben over på plussiden.Foto: Arve H. Blystad
 
Dragons med store likviditetsproblemer
Storhamar Dragons sliter med å gjøre opp for løpende utgifter.

Publisert: 19.jul.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Forleden gikk klubben ut via SMS og henstilte en engere del av klubbens medlemmer, som leder av Storhamars ASA, Jan Larsen, velger å kalle det, å betale kontingenten for neste år så snart som mulig.

Medlemmene informeres

Torsdag den 28. juli skal Dragons avholde medlemsmøte for å informere om både den sportslige og økonomiske situasjonen i klubben. Det er ikke ventet at dette vil bli spesielt lystelig informasjon. Men Jan Larsen lover at medlemmene skal få en grundig innføring i klubbens gjøren og laden.
- Vi sliter med likviditeten, innrømmer Jan Larsen og legger til at klubben både har gjeld og gjeldsposter den skulle ha gjort noe med. Raskt.

Vi ikke si noe om lønn

HA-sporten er kjent med at Dragons var noen dager for sent ute med junilønna.
- Det jeg kan si, er at vi jobber på flere plan og foretar tilpasninger av økonomien. Utover det vil jeg ikke kommentere enkeltspørsmål. Det jeg kan si, er at vi jobber for å få til sesongen. Det blir feil å si noe mer om dette før vi har helheten. Og, det kan hende det skjer noe fram mot den 28. juli, også.

Mye gammel moro

Det er ingen hemmelighet at Storhamar Dragons sliter med mye gammel moro, slik svært mange andre idrettslag også gjør.
- Dette er ingen ny situasjon for Storhamar Dragons på sommerstid. Vi er inne i en periode hvor vi mister inntektene fra aktivitetene vi driver. Når vi ikke har en buffer å tære på, merkes likviditetstørka enda mer.
Mange av problemene Dragons sliter med, skal skrive seg fra 2009-sesongen.

Finanskrisa

Da sto Dragons og næringslivet midt oppe i finanskrisa. Dette satte sine spor. Fjoråret representerte en betydelig bedring hvis en skal se de økonomiske resultatene isolert, men et underskudd det siste driftsåret på 700.000, for både klubb og selskap, er ikke godt nok i den situasjonen Dragons befinner seg i. Overskudd er det eneste som gjelder.
- Vi må jobbe hardt i tiden framover for å drive i pluss. Det er den eneste løsningen som gjelder for oss nå, sier Larsen som ikke vil si hvor stor Storhamar Dragons samlede gjeld er.

Sponsorkroner

Heller ikke sponsorinngangen vil Jan Larsen si noe om, men Jon Inge Kjørum som er markedssjef og som er blitt tilbudt stillingen som daglig leder, sa til vår avis, tidlig i juni, at sponsormarkedet var tungt å jobbe i. Han var forberedt på tøffe tak i tiden framover for å holde budsjettene sine.
Jon Inge Kjørum er på ferie og har ikke svart på telefonen.

Minus på over en halv mill.

Et lite djupdykk i Brønnøysundregistrene, underbygger likviditetskrisa i Storhamar Dragons. Her er det utestående fordringer på 540.606 kroner som er gått til inkasso. Dette ved siden av annen gjeld, er Dragons hverdag som klubben må gjøre noe med.
- Hvis du går inn på hockey.no og sjekker økonomien til hver enkelt ishockeyklubb, finner du fort at situasjonen til Storhamar Dragons slett ikke er enestående. Men det finner vi selvsagt ingen trøst i. Vi må jobbe hardt for å komme oss på plussiden. Det er både tungt og tøft, men dette skal vi klare, sier Jan Larsen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke