25. jun
FÅR HJELP: Formannskapet vil i dag sørge for at Storhamar Dragons yngres avdeling blir reddet fra konkurs. Her opptrer noen av de yngre spillerne som maskottter foran en av Dragons hjemmekamper.
 
Dragons reddes fra konkurs i dag
Et flertall i formannskapet vil i dag sørge for at Storhamar Dragons ikke går konkurs, men de vil også trolig innstille på at HOA tar over driften av ishallene.

Publisert: 26.nov.2008 06:01
Oppdatert: -
HAMAR: Storhamar Dragons har bedt om et ekstra tilskudd på 1,5 millioner kroner for å dekke ubetalte regninger og kvitte seg med konkursspøkelset. Saken kommer opp i formannskapet i dag, og etter det HA-sporten kan forstå etter gårsdagens ringerunde til de politiske partiene, kan Dragons regne med velvillighet i formannskapet.
Busterud kritisk
Arbeiderpartiet jobbet nemlig i går for å skaffe et flertall for å gi Dragons den hjelpen de ber om. Med sine tre stemmer og hjelp fra Venstre, KrF, SV og Høyre som alle har en representant hver, ser det ut til å gå veien.

By- og bygdelista med sine fire representanter er heller ikke avvisende, men ordfører Einar Busterud er kritisk til måten Storhamar Dragons har havnet i denne situasjonen.
- De har levd med ubetalte regninger siden februar/mars. Jeg skulle ønske de kom med denne saken på et tidligere tidspunkt. I tillegg handler ikke dette bare om at driften av hallen er kostbar, men også om at yngres avdeling i Dragons har store utgifter på seg selv. De har 650.000 kroner i kostnader på administrasjon, 450.000 på trenere og 450.000 på andre ansatte. Om de ikke har kjørt i veggen på første klasse, så har de i hvert fall brukt kontorvogn, sier Busterud til HA-sporten.

Usikre på tallene
Både Busterud og flere andre politikere er også skeptiske til det oppdelte regnskapet som Storhamar Dragons har levert. Det viser at A-laget går i solid pluss, mens yngres avdeling går vel så det tilsvarende i minus.

Politikerne mener at yngres avdeling er i for liten grad blitt inntektsført og i for stor grad utgiftsført. Siden det er bred politisk enighet om at det er breddeidretten og ikke toppidretten som skal subsidieres, er det vesentlig interesse for at disse tallene er så korrekte som mulig.
Likevel vil Ap gi full støtte i formannskapet i dag. Det samme vil Høyre, Venstre og KrF, mens SV var på glid med i hvert fall støtte til to tredjedeler av gjelda, samtidig som de åpnet for å bli med på en full støtte avhengige av hvilke forslag som kommer på banen.

- HOA må ta over
Men politikerne er klare på at de også må finne en langsiktig løsning for driften av ishallene. Der er alle, med unntak av KrF, enige om at HOA (Hamar olympiske anlegg) bør ta over driften.

- HOA bør ta over driften av ishallene. Det er ryddigst. Så kan HOA igjen leie tjeneste av Dragons, sier ordfører Einar Busterud.
- Det kan hende det er greit for Dragons å la HOA ta over driften sier SVs Frøydis Sund.
- Jeg tror den beste løsningen er at HOA tar over driften, men kommunen har et ansvar i forhold til å sørge for at det er mulig å drive samfunnsnyttig aktivitet i hallene, selv om det er mer kostnadskrevende. Det betyr at det må hentes mer penger til slik aktivitet fra andre steder. Jeg tror ikke det gis for mye til idretten i seg selv fra før, så vi må hente pengene fra andre steder. Og vi må også sørge for at Storhamar fortsatt føler et visst eierskap til hallene, sier Aps Morten Aspeli.
KrFs Geir Byberg derimot mener at Dragons bør få mer støtte til videre drift.
- Jeg tror det vil bli best og mest aktivitet ved at hallene drives av idretten selv, men vi må først og fremst sørge for at breddeidretten kan leve videre, sier Byberg.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke