22. aug
ALLE KLUTER TIL: Storhamars materialforvalter Johnny Smeby tok en ekstra vask av garderobe og alt utstyr etter at flere spillere er blitt syke.
 
Dragons sikrer seg mot smitteepidemi
Storhamar tar ingen sjanser i hockeygarderoben med to spysjuke og tre spillere som hangler. Alle smittekilder har fått seg en ekstra vask.

Publisert: 25.nov.2013 11:59
Oppdatert: -

Fredrik Lystad Jacobsen meldte forfall til Vålerenga-kampen i går på grunn av feber. Lars Løkken Østli og Joakim Jensen hang over doskåla før og under kampen.

Deretter måtte Andreas Øksnes forlate isen på Jordal med dundrende hodepine. Og nå kan Bryan Schmidt og Eirik Børresen ha fått føling med forkjølelse. Selv en av materialforvalterne følte seg i dårlig form, ifølge trener Michael Smithurst.

Ekstra vask

- Materialforvalterne våre er flinke til å holde det rent, men vi stengte garderoben i natt for å ta en ekstra vask. For sikkerhets skyld, sier Smithurst.

LES OGSÅ: 15 smittet av sjelden salmonellatype

Storhamar tar nå ingen sjanser, og frykter faren for dråpesmitte i hockeygarderoben. Selv fruktkurven på bordet er tømt og vasket.

- Det skal så lite til, påpeker treneren, som ikke har råd til noen sykdomsepidemi nå.

Med skurefille om natten

Materialforvalterne, blant andre Johnny Smeby møtte i OL-Amfi'n flere timer før jobb, og har vasket ned hele garderoben og alt av utstyr i natt.

- Det er ingen fare, og dette er ren rutine. Det er vanlig vasking av garderobe og utstyr, som alltid er en oppgave vi tar på alvor. Og jeg skal fortsette å mase på gutta om hygiene, som å bruke Antibac etter dobesøk, forteller Smeby, og drar fram et dusin vaskemidler som jevnlig brukes i renholdet.

Flytter trening

Garderoben holdes fortsatt stengt, og de som er friske nok vil trene fysisk på Espern mandag. Smithurst og resten av teamet vil nødig at spillerne mingler for tett akkurat i dag.

- Nytt i dag er at Schmidt og Børresen tror de kan ha en forkjølelse på gang. De føler seg slappe og har luftvegsproblematikk. Alle spillerne har fått beskjed om å rapportere til klubblege My Lystad gjennom dagen. Vi er vel i en tid på året nå, da det er viktig å ta litt ekstra vare på seg selv og immunforsvaret, og fôre på med ekstra vitaminer, slutter Smithurst.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke