20. jun
FIKK DRØYT HALVPARTEN: Pål Johnsen og de andre Dragons-spillerne fikk om lag 55 prosent av lønna i går.FOTO: Rune Steen Hansen
 
Dragons-spillerne fikk 55 prosent av lønna
I går var det lønningsdag i Dragons, og det ble betalt ut om lag 55 prosent av lønna. Resten skal betales midt i denne måneden, ifølge Erik Kristiansen.

Publisert: 02.nov.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Som HA-sporten har omtalt tidligere, er økonomien i Dragons alt annet enn bra.
Og likviditeten er mildt sagt stram.
- Jeg informerte spillerne tirsdag, og de forstår situasjonen. Vi betalte ut om lag 55 prosent av lønna til spillere og administrasjonen. Nå kommer det noen inntekter, blant annet er det en kamp torsdag, og vi skal betale ut resten i midten av november. Vi har betalt det vi skal i offentlige avgifter, sier lederen i AS'et, Erik Kristiansen, og fortsetter:

Inntektssvikt

- Når det gjelder likviditeten, er den vanskelig. Vi har en underdekning på om lag 400.000 kroner i måneden, og det skyldes flere ting.
Storhamar har et sponsorbudsjett på seks millioner kroner. De mangler 1,6 millioner på å være i mål med det.
- Det er en del å hente på inntektssiden. Det gjelder blant annet draktreklame. Hjelmen er blank. Totalt er det snakk om sju-åtte ledige felter på utstyret. Det kan være verdt rundt 350.000 kroner. Det er også mulig å selge mer i hallen.
- Vi er også litt under på kroa og litt under på elite. Yngres avdeling går i null, og det er bra.

Nye rammebetingelser

I dag sender Erik Kristiansen & co. en søknad til kommunen. Et av hovedpunktene der er at Storhamar ønsker nye rammebetingelser i forhold til halleie.
- Nå bidrar vi med to millioner kroner i året. Dette skal opp i formannskapet 16. november, og jeg vil ikke gå i detalj på det vi legger fram. Men det er ei pakke, og jeg tror det er viktig å tenke langsiktig, sier AS-lederen, som presiserer at dette er plan A.
Og at de ikke har noen plan B.
- Vi legger fram alle kortene for kommunen. Jeg mener jo at vi bidrar med et bra kulturtilbud til mange, og at Storhamar Dragons betyr mye for Hamar.

- Dårlig styring

Da Erik Kristiansen kom inn som AS-leder ante han at utfordringene lå der, på rekke og rad. Men han innrømmer at det har kommet noen overraskelser.
- Jeg ble overrasket etter hvert, det var større utfordringer, og det handler ikke minst om likviditet. Gjelden har vi hatt bra oversikt over. Vi hadde et møte søndag, og da fikk vi en bra oversikt over det store bildet. De har rett og slett brukt mer penger enn de hadde. Det har vært for dårlig styring, sier Erik Kristiansen, som er helt klar på at markedssiden må styrkes etter hvert.
- I forhold til en plan for 2012 må vi øke inntektene, og da må vi ha en kraftig styrking av markedssiden.

- Preger ikke oss

Kaptein Pål Johnsen er en av dem som fikk utbetalt drøyt halvparten av lønna si i går.
- Vi fikk beskjed om at lønna deles opp. Det har ikke vært så mye snakk om den økonomiske situasjonen i garderoben, så det preger ikke oss. Vi får ikke gjort så mye med det, og det er ingen som har lyst til at klubben skal gå konkurs, sier Pål Johnsen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke