17. aug
 
Dragons-tap på straffer
Dragons rotet bort tremålsledelsen i tredje periode, og tapte til slutt på straffeslag.

Publisert: 27.okt.2011 19:17
Oppdatert: -

Storhamar Dragons besøkte Manglerud Star torsdag kveld. Gjestene ledet 4-1 til 13 minutter gjensto av kampen, men MS kom tilbake, og kampen endte 4-4. Sudden death-perioden ble målløs, og Pål Johnsen og Eirik Børresen sviktet for Dragons da straffeslag skulle avgjøre.

 

Storhamar åpnet best

 

Etter en kvikk åpning på isen, og et par viktige Hestmann-redninger, fikk Trygve Hillestad både rom og puck etter fire minutter av første periode. 0-1 til Dragons i det som før kampstart var ventet å bli en energiduell.

 

Og tempo, energi og tekniske feil ble det. Bare ti sekunder etter scoringen rotet Lars Løkken Østli det til som bakerste mann, og Jonas Moen lot seg ikke be to ganger, og stjal en kjapp utlikning.

 

Etter de to kjappe scoringene styrte Storhamar spillet, og fire minutter senere kom uttellingen. Pål Johnsen ble assistert av André Bjørge Paulsen, og skaffet Dragons ledelsen på ny.

 

Denne gangen slurvet ikke Hamar-laget bort forspranget, og etter én periode ledet Dragons målstatistikken 2-1 og skuddstatistikken 14-7.

 

Fem minutter ut i andre periode ble Mats Mostue sendt av isen i to minutter, men Dragons kom seg greit ut av undertallet. Like etter kom Pål Johnsen og Christian Larriveé to mot én, og førstnevnte serverte Larriveé, som enkelt doblet ledelsen til 3-1.

 

Et par fete MS-muligheter sent i andre periode til tross, et stolpetreff inkludert, slet vertene med å overliste Storhamar-målvakt Hestmann. Etter en andreperiode hvor Manglerud Star var langt mer med, og vant skuddstatistikken 10-8, sto det 1-3 på måltavla.

 

Tredje periode ble ført an av et aggressivt og heltent Manglerud Star-lag. Allikevel var det Dragons som kom til det første skuddet og den første scoringen. Christian Larriveé satte inn sin andre puck for dagen, og økte gjestenes ledelse til 4-1.

 

Strålende comeback

 

Etter 47 minutter, i Dragons' undertall, spilte MS ut forsvaret, og reduserte forspranget til 4-2 ved Fredrik Løvdahl. MS-fansen håpte comebacket var i gang.

 

Dragons vaklet defensivt utover i tredje periode, og fem minutter senere var nerven for alvor tilbake i kampen. Med åtte minutter igjen sørget Joacim Sundelius for at Dragons' forsprang var innskrenket til ett mål, da han reduserte til 3-4.

 

Seks minutter før full tid ble igjen Dragons redusert til fire utespillere, da Joakim Jensen ble utvist i to minutter. Denne gangen klarte Manglerud Star å utnytte overtallet, og Korry Falite lurte inn 4-4-utlikningen etter et langvarig press.

 

4-4 sto seg ut, og etter en målløs sudden death-periode skulle kampen avgjøres med straffeslag. Pål Johnsen og Eirik Børresen sviktet for Dragons, og Martin Wavik Ytterstad satte til slutt inn den avgjørende straffen for Manglerud Star.

 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke