6. des
NY TRENER: Sjur Rakstad-Larsen og de andre i eliteutvalget til Storhamar Dragons ser til Sverige når de nå skal finne en ny trener.Foto: Terje Midttun
 
Dragons vil ha svensk trener
Storhamar Dragons vil satse ungt og billigere neste sesong. Nå ser klubben etter en trener som kan utvikle ungguttene.

Publisert: 04.feb.2014 04.13
Oppdatert: -

Storhamar Dragons avventet trenerspørsmålet til de visste om Petter Thoresen kom til å flytte hjem til Hamar eller ei. Nå er det klart at Thoresen tar tre nye år i Stavanger Oilers, og dermed har trenerjakten startet i Dragons.

- Vi kan ikke fortsette slik vi gjør nå. Både Rune Gulliksen og Tom Erik Olsen har full jobb ved siden av å være trenere. Spillerne er fornøyd slik det er nå, men dagens løsning er ikke varig, sier Sjur Rakstad-Larsen, som er leder av sporten i eliteutvalget.

En spillerutvikler

Storhamar ser nå til Sverige for å finne trener.

- Rune Gulliksen har gode kontakter i Sverige, og vi har også agenter som kommer med forslag på navn, sier Rakstad-Larsen.

- Hva slags type søker dere?

- Nå må vi bygge i tre år, og da ser vi også etter en trener som kan ha litt perspektiv på jobben. Det er viktig å få en type som er opptatt av å utvikle spillere, og vi håper å finne en trener vi kan få til en treårsavtale med. Vi har en del spennende unggutter med utviklingsmuligheter, og da er det dumt å knipe på en trener, mener Rakstad-Larsen.

- Skal ikke svartmale

Pr. dato vet ikke den sportslige lederen hvor stort budsjett han har til rådighet neste sesong. Det får han oversikt over i slutten av måneden.

- Vi skal satse ungt og billigere, men skal heller ikke svartmale situasjonen helt. Hvis Svein Skarpmo får solgt nok sponsoravtaler, er det ikke sikkert spillerbudsjettet blir så mye mindre enn i år, sier Rakstad-Larsen.

Tre på kontrakt

I gårsdagens HA uttalte Nathan Martz (32) at han vurdere å fortsette som hockeyspiller. Aller helst vil han spille for Storhamar, men Martz ga samtidig uttrykk for at han var redd klubben ikke hadde råd til å beholde ham.

Rakstad-Larsen legger ikke skjul på at det vil bli endringer i stallen, men har ennå ikke startet forhandlinger med spillerne.

- Mads Hansen, Christian Larrivée og Lars Løkken Østli har kontrakter som går videre, og nå begynner vi å prate med gutta om neste sesong, sier Rakstad-Larsen, som ikke ønsker å gå spesifikt inn på hvilke spillere klubben ønsker å beholde.

Stavanger Oilers i kveld

- Vi ønsker først å finne ut hvem som eventuelt ikke vil fortsette, slik at vi slipper å bruke tid på dem, sier Rakstad-Larsen.

Det er ny hockeyrunde i kveld når Petter Thoresens Oilers kommer til Hamar OL-Amfi. Det er den siste Dragons-kampen før OL-pausa.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke