23. aug
ENDELIG: Marius Holtet og Färjestad tok sin første trepoenger for sesongen i det 12. forsøket lørdag. Nå håper Hamar-gutten det løsner.Foto: MATTIS RØHNE
 
Droppet å lese aviser
Med 11 kamper på rad uten seier, hadde Marius Holtet sluttet å lese hva aviser og eksperter mente. Etter lørdagens seier håper den regjerende mesteren at det løsner for laget.

Publisert: 19.okt.2011 07:27
Oppdatert: -

HAMAR: Ingen trepoengere, sju uavgjort ved full tid og fire tap. Bare 17 hockeymål på 11 seriekamper.
Regjerende svensk mester Färjestad med Marius Holtet var på veg mot skikkelig krise da Hamar-gutten slo en helt avgjørende langpasning fra egen sone lørdag. Pasningen ga 2-1-seier over Frölunda og nytt håp.

Tungt å gå «på jobb»

- Det var en etterlengtet seier. Det har vært tungt i laget, det er jo store krav til oss, forteller Marius Holtet.
27-åringen innrømmer at det har vært tungt å komme på jobb hver morgen i høst, etter å ha spilt nok en brukbar ishockey uten å vinne.
- Det blir mange spørsmål og møter. Vi har liksom ikke spilt dårlig heller, bare ikke scoret mål og vunnet kamper. Fordelen med det, er at vi føler at vi ikke har fortjent å tape hver kamp, og at det snart bare må løsne. Det var godt å se Christian Berglund ta en Foppa-dragning og lure keeperen til Frölunda. Det var hans fortjeneste at jeg fikk den målgivende pasningen, ler Hamar-gutten.

- Skriver hva som helst

Fra å ha vært en av de store heltene i sluttspillet som ble kronet med SM-gull forrige sesong, og deretter en av de beste norske i VM i ishockey, har alle stilt spørsmål denne sesongen.
Det har gjort at Holtet har sluttet å lese om sitt eget lag i aviser og på nettet.
- Når det går tungt, har jeg fått en vane at jeg ikke pleier å lese hva journalistene skriver eller hva alle fans og eksperter mener. De skriver jo hva som helst, uten å vite hvordan det er på innsida. Det er like bra å holde seg unna, og konsentrere seg om det jeg kan gjøre noe med.
For et par kamper siden ønsket Holtet seg en landslagspause bare for å bryte trenden.
- Den kommer vel ikke før i november hvis jeg blir tatt ut, men det hadde vært en kjærkommen mulighet til å spille et par andre kamper uten å tenke på klubblaget.

Bare fem poeng opp

Färjestad har forsøkt alt for å finne tilbake til vinnersporet i de siste kampene, og Holtet har hatt nye rekkekamerater i fire kamper på rad.
- Jeg tror det er mest for å prøve å finne noe nytt som fungerer, og bryte opp i de mønstrene som har kjørt seg fast.
Det er likevel ikke helt svart for Holtet og Co, som tross den håpløse åpningen, bare har fem poeng opp til en sluttspillplass og 14 poeng opp til serietoppen.
- Det er imidlertid viktig ikke å komme for langt bak. Det er viktig å henge med i starten, ikke minst for psyken vår. Nå må vi ri på denne bølgen og jobbe like hardt i neste match mot Timrå torsdag. Da skal vi ta årets første borteseier, også!

Sønnen interessert

Etter 11 strake kamper uten seier kom det likevel 7.566 tilskuere lørdag, det var sesongbeste. En av Holtets nye fans, er sønnen Isak, som blir tre år i desember.
Familien har vært viktig støtte i sesonginnledningen.
- Isak synes det er moro å være i hallen nå, og begynner å bli så stor at han skjønner mer av hva det går ut på.
Etter svensk målestokk kan sønnen begynne på hockeyskole neste år, og har allerede fått egne skøyter.
- Det er full fart hele tida og kjempemorsomt, men det hender jeg må hvile litt på sofaen når han har sovna, flirer Marius Holtet.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke