20. aug
0-2-JUBEL: Christian Larriveé og Joakim Jensen feirer sistnevntes 0-2-scoring i Sparta Amfi.
 
Effektive Dragons jobbet hjem tre poeng
Skadsdammen, Jensen og Hesbråten, samt en solid defensiv innsats, sikret tre Dragons-poeng.

Publisert: 14.des.2013 15:16
Oppdatert: -

SPARTA - DRAGONS 1-3 

Dragons hadde ikke tatt ett eneste bortepoeng siden 2. november. Det var før de i dag reiste til Sarpsborg, og kjempet med seg tre kjærkomne poeng hjem til Hamar, i avslutningskampen før ishockeyens juleferie.

- Det var moro å avslutte slik før julepausen. Flere var tunge og slitne etter fire kamper på kort tid, men jobbet likevel knallhardt for seieren i dag. I undertall gjør vi en sterk jobb. Jeg er naturligvis strålende fornøyd, forteller trenerassistent Jonas Norgren, etter 3-1-seieren i Sarpsborg.

Nå får Dragons-spillerne et par kampfrie høytidsuker. Allikevel må avslapningen og julekosen begrenses.

- Det er jo ikke julaften ennå, eller hva? Vi skal trene på videre, men selvsagt ikke slite oss i hjel mens det er pause. Beina skal vi fortsette å flytte, men hodet kan vi koble litt av nå, smiler Norgren.

Tidlig overtall

Sparta fikk en kjedelig start på kampen, da Jonas Djupvik Løvlie dro på seg fire minutter i utvisningsboksen etter bare 22 sekunder.

Dragons klarte ikke å utnytte det første overtallet, men like etter at Sparta var blitt fullt lag, fyrte Mads Hansen av et skudd mot vertenes bur. Kroselj måtte gi retur, og våkne Eirik Skadsdammen pirket inn 0-1.

Effektive drager

Sparta la et voldsomt press på Dragons etter første pause, men maktet aldri å bryte ned det kompakte Storhamar-laget, som tidvis ble limt sammen av en storspillende Tommy Johansen.

Etter 11 mildt sagt baktunge minutter, kunne isteden Joakim Jensen kontre inn 0-2 for Dragons, mot spillets gang.

Da Lars Erik Hesbråten satte en løs puck i nettet et par minutter senere, var kalddsujen komplett for Sparta. Supereffektive Dragons ledet med tre mål før tredje periode.

Bunnsolid defensiv

To minutter ute i tredje periode skapte Djupvik Løvlie ny spenning, da han satte inn reduseringen til 1-3 for spartanere i overtall.

Til tross for tidvis tungt press, både i andre og i tredje periode, maktet de blå sarpingene aldri å komme tilbake. Hardtardtarbeidende og krigerske Storhamar-drager gjorde livet surt for motstanderne fra Østfold. 

Dermed sikret Dragons seg tre viktige bortepoeng og en etterlengtet jubelbusstur hjem til juleferie på Hamar. 28. desember gjester Storhamar Rosenborg.

Vi fulgte kampen live:

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke