15. des
DRAGER TIL SVERIGE? Patrick Eide (til venstre) trener U20-laget til Södertälje. Nordmannen er på utkikk etter yngre Storhamar-spillere som kan gå på skole i Sverige. Det kan bli en realitet hvis samarbeidet med Carl Oscar Bø Andersen og Storhamar utvides
 
Eide kikker i yngres rekker
Södertäljes Patrick Eide og Storhamars Carl Oscar Bøe Andersen har pratet om et samarbeid mellom klubbene i tre år. Med Andreas Hjelm og Andreas Gröndahl på plass i Hamar er samarbeidet godt i gang, men de to ringrevene vil utvide samarbeidet.

Publisert: 27.okt.2009 05.05
Oppdatert: -
HAMAR: Patrick Eide og «Coba» spilte sammen i seks sesonger i Storhamar. Siden har de hatt jevnlig kontakt. For tre år siden begynte snakket om et samarbeid mellom Södertälje og Storhamar. Før fjorårssesongen ble Andreas Hjelm hentet til Hamar, mens Andreas Gröndahl debuterte mot Lillehammer torsdag. Begge kom fra U20-laget til Södertälje hvor Eide er trener. Og de har ikke tenkt å stoppe der. Begge parter er ute etter å utvide samarbeidet.
Hockeygymnaset
- Samarbeidet er allerede godt i gang, men vi vil gjerne ha noe mer, sier Patrick Eide og fortsetter:

- Dette er en avtale som går begge veier. Vi er interessert i å sende over de spillerne som ikke får nok spilletid på A-laget. Og sånn som Andreas (Hjelm) har prestert, er jeg helt sikker på at de vil forsterke Storhamar. Samtidig skal vi får spillere fra Storhamar over på «tryout» eller kanskje på kontrakt, sier han.
- Når jeg er i Hamar prøver jeg å få en oversikt også nedover i systemet. Finne spillerne som skiller seg ut, som er gode nok til å gå på hockeygymnaset vårt, sier Eide og legger til:
- Men da må de være av de bedre på sitt trinn.

- Bare positivt
- Om vi har noen som er gode nok til å gå på gymnaset i Södertälje, er det bare positivt for Storhamar, sier daglig leder Carl Oscar Bø Andersen.

- Det er flere som har satt spørsmålstegn ved samarbeidet, men jeg tror de vil få en annen mening den dagen en Storhamar-spiller går andre vegen.
- Når er det realistisk at Storhamar sender noen over til Sverige?
- Innen to år, så er vi fornøyde, sier Coba, som ikke bare tenker på det sportslige når det gjelder samarbeidet.
- Vi er ute en nye tenkemåter. Hvordan gjør de det der, og hva kan vi ta læring av, sier den tidligere Storhamar-backen.

Skriftlig avtale snart
Mens Eide er i Hamar vil de prøve å få ned noe skriftlig.

- Vi er ute etter avtale. Samtidig vil vi ikke ha en for bestemt avtale. Noen punkter i bunn, men en ganske åpen avtale, sier Coba.
- Hjelm har vært den første steinen vi har lagt, og nå har vi fulgt opp med Gröndahl. Det er ikke noe skriftlig ennå, men det er vi interessert i forteller, Eide.

Følger Hjelm tett
Patrick Eide er også en form for speider i Norge for Södertälje, og han følger sin tidligere elev, Andreas Hjelm, tett.

- Andreas har utviklet seg masse etter at han kom. Vi ser han nå jevnlig, og det vil vi gjøre ut sesong for å se om han er god nok til å komme tilbake for A-lagsspill.
- Nivået i GET-ligaen er omtrent som bunnen i Allsvenskan (nivå to i Sverige). Men jeg tror hvert lag her har en femmer som tilhører toppsiktet i den divisjonen, sier den tidligere Storhamar-løperen.
- Og jeg er helt overbevist om at Andreas Gröndahl kommer til å forsterke Storhamar også.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke