24. jun
NY INSPIRASJON: Eirik Skadsdammen ble irritert da folk begynte å gå hjem fem minutter før kampen var slutt og fikk ny inspirasjon i forsøket på å snu kampen mot Vålerenga.Foto: Henning Rugsveen
 
Eirik ble ekstra tent da folk gikk
Eirik Skadsdammen ble ekstra tent av at folk gikk hjem på stillingen 3-6 mot slutten av kampen. Så scoret han 5-6-målet.

Publisert: 05.des.2011 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: - Jeg håper de som gikk hjem var litt flaue etterpå. Det så kanskje mørkt ut, men de lærte at hockeykamper varer i 3x20 minutter. Jeg fikk ny inspirasjon da jeg så folk begynte å gå hjem på tribunen, fastslår Eirik Skadsdammen.
Sammen med førsterekkas Nathan Martz og Joakim Jensen var han ikke inne på noen baklengsmål i gårsdagens oppgjør, med unntak av han akkurat rakk å komme inn på isen da Vålerenga gikk opp til 0-1.

Mistet rytmen

Førsterekka var toneangivende i opphentingen, og var på isen på de to siste og viktige scoringene.
Martz slo en god pasning til Cato Ørbæk på 5-6, men Patrick DesRochers reddet. Skadsdammen plukket opp returen foran mål og begynte å gå utover for å få oversikt og bedre vinkel, før han plasserte pucken i det lengste hjørnet med et backhandskudd.
- Nå er jeg så fornøyd med at vi klarte det at jeg ikke husker hva som skjedde i starten av tredje periode, flirer 30-åringen.
Etter å ha tenkt litt, tror han mye av årsaken var den dårlige midtperioden med mange utvisninger og mye undertall.
- Det gjør at noen spiller mye og noen nesten ingenting. Da er det vanskelig å komme i gang igjen.
- Det er slike kamper som gjør hockey til en rar sport. Vi så ikke gode ut, men så får vi en scoring som gir oss ny energi, sier Nathan Martz. Skadsdammens mål var i stor grad hans fortjeneste, etter at han jaget en håpløs puck bak motstanderens mål, og stresset VIF-backene til en feil.

Rekord fra 1992

Et kjapt dykk i historiebøkene viser at gårsdagens kamp var den største vendingen mot Vålerenga noen gang.
Det som mange beskriver som den største i Dragons-historien, skjedde mot Trondheim i 1992. TIK ledet 5-0 etter 27 minutter, og 6-2 etter 42.13 før de gule og blå våknet. Anført av femmålsscorer og Storhamar-debutant Ole Eskild Dahlstrøm vant Storhamar 8-0 i løpet av neste 16 og et halvt minuttene!
Men i går var det mer kvalifisert motstand. I går var det mot erkerival Vålerenga. Det betyr nok litt ekstra når prestasjonen skal rangeres.

Hadde mer krefter igjen

- Dette er den galeste matchen jeg har vært med på. Dette er sjarmen med hockey, at det kan gå så utrolig fort å snu en kamp. Det er veldig godt for oss å være på den rette siden av tallene for en gangs skyld, fastslår trener Michael Smithurst.
Han er enig i at Storhamars samhandling var dårlig før vendingen, men alle utvisningene bidro også til at laget kunne snu kampen.
- Vi hadde spillere med masse krefter igjen, mens Vålerenga-spillerne hadde vært mye på isen. Jeg tror Martz og Larrivée, som ikke hadde vært med i undertall, kunne ha spilt nesten hele spilleforlengelsen uten problemer. Men vi må ikke glemme den jobben gutta som spilte meget bra med en mann mindre i andre periode, sammen med Tommy Johansen. Det var også viktig, sier Smithurst.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke