18. aug
NY KLUBB: Eirik Børresen skal ikke spille i Storhamar Dragons neste sesong. Etter det HA-sporten erfarer går han til Sparta. FOTO: MattIS rØHNE
 
Eirik Børresen forlater Dragons
Onsdag kveld ga Eirik Børresen (22) beskjed om at han ikke spiller i Storhamar Dragons kommende sesong.

Publisert: 16.mai.2014 13:27
Oppdatert: 16.mai.2014 13:26

Ingen kunne bekrefte det i går, men etter det HA-sporten erfarer blir Eirik Børresen lagkamerat med Tommy Johansen i Sparta.

Børresen er ekte Storhamar-gutt, og har gått gradene i klubben. Det samme gjelder Martin Blakseth Huse, som er klar for Stavanger Oilers.

Sjur Rakstad-Larsen i eliteutvalget liker ikke utviklingen.

- Det at Martin og Eirik blir borte samtidig er kjedelig selvfølgelig. Begge er ekte Storhamar-gutter, men vi var forberedt på at også egne gutter kunne forsvinne. Usikkerheten som har vært rundt klubben er ikke gunstig for oss, men vi må bare ta det. Slik er situasjonen, og det må vi leve med, sier Rakstad-Larsen, og fortsetter:

Kan bli flere utlendinger

- Jeg har ingen problemer med at gutta vil prøve noe annet, utvikle seg videre, så jeg har ønsket begge lykke til. Slik må det være, sier Sjur Rakstad-Larsen.

Realiteten nå er uansett at Martin Blakseth Huse og Eirik Børresen må erstattes, på lik linje med målvakt Tommy Johansen, som altså også gikk til Sparta.

- Det er vanskelig å finne norske erstattere. Mange er under kontrakt. Det kan bli flere utlendinger i stallen kommende sesong enn det var. Jeg tror vi må se mot Sverige. Der er det et stort og bra utvalg. I tillegg skal vi selvfølgelig vurdere våre egne unggutter i prosessen med å sette sammen en stall.

I utgangspunktet så gutta i eliteutvalget for seg kun to utlendinger kommende sesong: Christian Larrivée og Jimmy Andersson.

Så forsvant målvakt Tommy Johansen. Rakstad-Larsen & co. sendte først et tilbud til en 25-åring med erfaring fra Allsvenskan. Han er nå ute av bildet, og fokuset er på en 22-åring. Han har også erfaring fra nivå to i det svenske seriesystemet, og har fått et tilbud.

- Det kan hende vi må fylle utlendingskvota. Vi får se hva som skjer, sier Rakstad-Larsen, som har fullt fokus på spillerne som var med forrige sesong i første omgang.

Johnsen fortsetter

I går sendte han et tilbud til de sju spillerne som har vært inne til samtaler. I disse dager blir det også booket møter med resten av forrige sesongs A-stall.

Christian Larrivée, Mads Hansen og Lars Løkken Østli har kontrakt som går videre.

Det lyktes ikke HA-sporten å få kontakt med Eirik Børresen i går kveld.

Gladmeldinga sent i går kveld var at Pål Johnsen har sagt ja til intensjonsavtalen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke