27. jun
FØRSTE: Trygve Hillestad scoret sitt første eliteseriemål med trygghet og tillit.
 
En god plan slo pengene
Stavanger - Storhamar 1-3: Storhamar fulgte planen, forsvarte seg godt og senket Stavanger med en dødelig effektivitet. Og Jonas Norgren. Den samme planen kan sikre mer dragejubel også videre i sesongen.

Publisert: 22.sep.2008 06:02
Oppdatert: -

STAVANGER: Økonomiske kutt i satsingen, et minimum av utlendinger og en spillerstall bestående av i hovedsak egne unggutter.

Det høres ut som rått parti mot et lag som satser opp mot 20 millioner kroner på blant annet transatlantiske forsterkninger.
Stavanger har en stall med bedre enkeltspillere.
Men lørdag var Storhamar det beste laget.

Taktikken gir trygghet
Det første målet ble scoret av Trygve Hillestad. En ung spiller, som har fått tillit i den senterrollen han kjenner, og som har fått spilt på seg nok selvtillit til å ta tak.

Sånn kunne han også sette inn sitt første obligatoriske mål for Storhamar.
På den måten er Hillestad et av eksemplene på at det går an å satse på uferdige, egne talenter.
- Det var et viktig mål, ettersom vi tok føringen i kampen. Men dette var en lagseier. Vi fulgte planen, og man kommer langt med tålmodighet og disiplin, sier Hillestad.
I bunn ligger den samme spillestilen og taktiske planen laget begynte med i siste halvdel av forrige sesong. Hver og en er så bevisst på den taktikken trenerduoen Aleksander Smirnov og Torbjørn Orskaug har lagt, at de får en ekstra trygghet ute på isen.

Flere nøkler
Det er en nøkkel for mer suksess. Men det er flere.

Storhamar har landets beste målvaktsduo. Det beviste Jonas Norgren igjen, da han tok over for en småsjuk Ruben Smith, og ble banens beste mot Stavanger. Samtidig slapp Andre Lysenstøen inn tre mål på ni skudd i de to første periodene.
- I dag så du ut som en unggutt, sa Stavanger-spiller Anders Myrvold til veteran Norgren etter kampen.
- I ishockey er man avhengig av å ha gode målvakter. Vi har to. Ruben følte seg litt uggen, og det ville vært urettferdig overfor ham, Jonas og laget om ikke Jonas hadde stått. Og han leverte, sier Torbjørn Orskaug.

Ett tidel
Veteranen mellom stengene var helt avgjørende i midtperioden, som viste 18-3 i skudd til Stavanger.

Og 1-0 til Storhamar i scoringer.
For målsniken Joakim Jensen var som vanlig frampå og fant nettet. Han hadde ingen spesielt god kamp, men scoringen ga et hardt pressende Oilers en viktig psykisk knekk.
- I dag var jeg god i ett tidels sekund, sier Jensen.
Det kan være nok det.

Yetman er i gang
Og når Patrick Yetman for alvor har våknet etter måltørken i treningsmatchene, viser Storhamar at de har matchvinnere godt fordelt på de tre rekkene som kommer til å dra det meste av lasset.

Samtidig tar ungguttene i fjerderekka ansvar, og kliner til med innsatsviljen som drivkraft, når de får sjansen.
Selv om det må gode prestasjoner fra enkeltspillere til for å vinne, var det som nevnt laget Storhamar som slo Stavanger 3-1.
- Det går ikke an å garantere mål, men Yetman er nær å kunne det. Men det som er genialt med ham er at han er en lagspiller, som er minst like viktig defensivt. For oss er det en selvfølge. Han er en av fem i sin rekke, sier Orskaug.

Fortsatt tidlig
Storhamar-treneren fortsetter:

- Det samme gjelder Hillestad. Det er veldig hyggelig at han fikk en scoring, det har han fortjent. Men han er opptatt av å gjøre de andre gode, og bidrar for laget. Han må også dele æren med Antti Hildén, som jobbet fram muligheten og la pasningen, sier Orskaug, som var strålende fornøyd etter seieren.
- Dette var et herlig resultat. Stavanger er et godt lag, og skal vi være ærlige var det de som eide spillet. Men det skyldes delvis også vår spillestil. Gutta forsvarte seg godt, var effektive og gjorde gode valg, spesielt i undertall, triumferer Orskaug.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke