20. aug
UMULIG OG STOPPE: Kristian Jordhøy Blystad var i det umulige gjørne lørdag. Her har han fintet vekk alt som er av motspillere.
 
En herlig årgang
Storhamar U17 - Manglerud Star U17 4-2 Dragons U-17 gutter er på veg til å gjøre noe ikke klubben har klart på ti år. Nemlig å vinne serien. Lørdag tok laget sin tiende seier på rad, i toppoppgjøret mot Manglerud Star.

Publisert: 01.feb.2010 08:09
Oppdatert: -
HAMAR: For nøyaktig ti år siden vant Storhamar det som var å vinne. Da vant A-laget, eldre og yngre junior, og U15-laget serien. Etter det har ikke Storhamar vært i nærheten av å vinne noe som helst, bortsett fra A-laget.
Har noe på gang
Det kan det bli slutt på nå. For i Storhamars U17-lag, er det en haug med talenter.

Eirik Salsten og Amund Nyland spiller på landslaget. Eirik Dagfinrud og keeper Petter Hågensen Mathisen har vært innom landslagssamlinger. I fjor representerte Kristian Jordhøy Blystad Norge.
I tillegg kan vi ta med at hele fire spillere er blant de seks beste poengplukkerne i serien. Det er Kristian Jordhøy Blystad, Marius Moshølen, Amund Nyland, og Eirik Salsten.

Stolt trener
Hovedtrener Bjørn Bernhardsson var stolt som en hane etter toppkampen.

- Selvfølgelig er jeg stolt over det spillerne presterer. Bortsett fra en liten periode i midtperioden, spilte laget veldig bra. Det som gjør dette laget så godt, er at vi ikke er avhengig av en eller to spillere. Hos oss er alle spillerne like viktig, og det vet spillerne også, sa en smørblid trener.

Trener hardt og mye
Suksessen har ikke kommet av seg selv for dette laget. De har trent knallhardt over lang tid. Det gjør utslag på slutten av kampene.

- Vi vet at vi spiller godt de siste 20 minuttene. Også denne gangen beviste vi det. Vi lå under 1-2, men vinner 3-0 i tredje periode. Det vitner om at spillerne er godt trent, og alle har en herlig lagmoral. Jeg tror nøkkelen til vår suksess, ligger der, fortsetter trener Bernhardsson.

Varierer treningen
Det kan bli vel mye hockeytrening på enkelte. Det er noe trener Bernhardsson har tatt konsekvensen av.

- Vi gjør mye annet enn bare hockey. Vi spiller innebandy, og vi har spilt badminton. Det tror jeg spillerne liker. Litt avveksling fra alt alvor er viktig i tunge treningsperioder. I tillegg har vi et meget godt støtteapparat rundt laget. Alt ligger til rette for spillerne. Få også med at foreldregruppen er bare helt utrolig. Selv på langturer som til Trondheim, er bussen full av foreldre. Det liker jeg godt, avslutter trener Bernhardsson.

Bar overkropp
Da laget lå under i midtperioden, spurte trener Bernhardsson materialforvalter Håvard Nyland om en ting. Klarer vi og snu denne kampen, skal vi to løpe rundt hele tribunen i bar overkropp på neste A-kamp. Nyland ble med på det, noe han angret på i etterkant.

- Det var ikke lurt av meg å bli med på det, men jeg sa ja. Bernhardsson har kropp til å gjøre det, men for meg blir det mye verre. Hva slags unnskyldning jeg skal finne på, vet jeg ikke ennå. Jeg får bare håpe at Storhamar glemmer å sette inn en annonse i avisa, så det blir tomme tribuner. Det tror jeg er best for alle parter, avslutter Nyland med et smil om munnen.

Topper tabellen
Etter 28 spilte kamper, leder Storhamar serien. Deres hardeste konkurrenter er lørdagens motstander Manglerud Star og Frisk Asker.

Men fortsetter Storhamar i samme stilen som lørdag, blir det vanskelig for de andre lagene å vinne serien.
For med ti seiere på rad, og ti år siden de vant serien, vil Storhamar gjøre alt de kan for å bli der de er.
Nemlig på toppen av tabellen.

ishockeyfakta
Terning 5.
Storhamar - Manglerud Star 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)
HAMAR OL-AMFI: 28 serierunde i U-17 elite, lørdag.
150 tilskuere.
Mål: 1-0 (19,12) Marius Moshølen (Sigmund Øverhaug Aarflot, Amund Nyland), 1-1 (19,28) Jonatan Wik, 1-2 (23,46) Kevin Sunstad, 2-2 (42,17) Magnus Sørum Hagen (Jørgen Langdalen, Iver Kval Ødegård), 3-2 (44,46) Jørgen Langdalen (Magnus Sørum Hagen, Ole Petter Øvergaard), 4-2 (57,51) Marius Moshølen (Sigmund Øverhaug Aarflot, Amund Nyland)
Skuddstatistikk: 13-10, 12-8, 13-7.
Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min. Manglerud Star 6 x 2 min.
Hoveddommer: Robin Andre Berg.
STORHAMARs LAG: Petter Hågensen Mathisen (målvakt) - Robin Karlsson, Gard Skårer - Kristian Jordhøy Blystad, Eirik Salsten, Simen Sveen (1. femmer), Erik Dagfinrud, Anders Teodor Braavold - Sigmund Øverhaug Aarflot, Amund Nyland, Marius Moshølen (2. femmer), Magnus Eikrem Haugen, Iver Kval Ødegård - Ole Petter Øvergaard, Jørgen Langdalen, Magnus Sørum Hagen (3. femmer).
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke