27. jun
TØFFE TAK: Det er ikke bare spillerne i yngres som har tøffe tak i kampene. I noen lag er det nå foreldre som dekker utgiftene for å få spilt kamper.
 
En kamp for hver kamp
Slik situasjonen er akkurat nå, drifter hvert enkelt lag i yngres avdeling i Storhamar Ishockey i realiteten seg sjøl - i samråd med klubben. I noen lag må foreldre trå til for å dekke dommerutgiftene, slik at ungene får spilt kamper.

Publisert: 18.nov.2008 06:19
Oppdatert: -
HAMAR: Situasjonen er helsvart.

Og kassa er tom.
Lederen i yngres avdeling, Oddmunn Blakseth, bruker ett ord for å beskrive situasjonen:
- Grusom.

Tøff hverdag
- Slik det er nå, er det flere forskjellige løsninger for å få gjennomført kamper. Hvert lag må se på situasjonen, og i noen lag er det foreldre som betaler for å dekke utgiftene. Dette er kortsiktige løsninger for å komme gjennom hverdagen. For å få spilt kamper. Det er brutalt, men sant, sier Oddmunn Blakseth.

Et eksempel på hva det koster:
Et 12-årslag spilte tre kamper en dag. Dommerutgiftene var på 2.200 kroner.
Det er mye når det i utgangspunktet ikke finnes noen ting.
- Utgiftene for en kamp for U19-laget kan komme opp i 400 kroner. Det er faste honorarsatser. I tillegg kan det komme diett. Det gjorde ikke situasjonen noe lettere da vi mistet fire av våre sju egne dommere, sier Blakseth.
Det skjedde etter en konflikt med dommersjefen i Norges Ishockeyforbund, Leif Olav Gaden.

Kjøres dugnader
Blakseth forteller at folk er kreative for å holde hjulene i gang for de enkelte lagene.

- Det kjøres forskjellige dugnader i regi av klubb og lag.
- Hvordan ser du på det ansvaret som i realiteten havner hos de tillitsvalgte rundt hvert enkelt lag nå?
- Det blir mye ansvar for dem. Det er mye ansvar for hele yngres avdeling. Jeg tenker veldig mye på dette, og driver på hver eneste kveld. Det er mange som skal informeres, og det er mye som skjer. Slik jeg ser det, er det snakk om et stort svart hull. Vi er helt avhengig av andre. Det finnes ikke penger i systemet. Så enkelt og brutalt er det.
Til helga skal U19-laget til Trondheim. Etter det HA-sporten erfarer har det vært en diskusjon om hvordan det skulle dekkes inn. Blakseth kan bekrefte at det er i orden nå.
Totalt er 16 lag ute i seriespill. Fortsatt kjøres det buss. 40 prosent dekkes inn av egenandel.

Må ha hjelp
Oddmunn Blakseth tør ikke tenke på hva som skjer hvis klubben ikke får hjelp.

- Jeg vet ikke hvordan vi skal dekke inn avviket hvis vi ikke får hjelp av kommunen. På lang sikt har vi satt ned et økonomiutvalg som skal lage et eget budsjett for yngres avdeling. Hvis HOA tar over driften, må vi tilpasse aktiviteten. Blir det dyrere, må vi være smarte i bruken. Da ligger det an til mindre aktivitet. Vi kan ikke leie like mye til en dyrere pris, sier lederen i yngres, og avslutter:

- Det er driften som knekker oss. Når det gjelder den politiske behandlingen, er jeg redd vi får i retur at ting skyldes automatinntektene som ble borte.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke