16. des
FORKJEMPER: Sjur Robert Nilsen er opptatt av at spillerne hans må være fysisk på topp.
 
En liten ripe i lakken
Iron Man: Er det noen grunn til å bekymre seg over Storhamars fysiske form?

0
Publisert: 10.aug.2016 07.33
Oppdatert: 10.aug.2016 07.39

Storhamars 9. plass i Iron Man ble selvsagt et diskusjonstema. Det skulle bare mangle også at det ikke ble det, for Storhamar har ambisjoner om å kjempe om gull. Da rimer det dårlig å være nest svakest i den årlige konkurransen på Olympiatoppen i regi av hockeyforbundet.

Når det er sagt, er jeg helt sikker på at tabellen i eliteserien ikke vil speile resultatene på Sognsvann i helga. Til det har Storhamar for mange gode hockeyspillere.

Nedprioritert av Sasja

Aleksander Smirnov likte heller ikke denne Iron Man-konkurransen. Og i fjor mente han den kom på et håpløst tidspunkt for Storhamar med tanke på Champions Hockey League.

Storhamar gjorde det heller ikke bra da, men i ettertid vet vi at Smirnovs lag sto godt imot både i CHL og i sluttspillet. Og de gjorde det til og med da det røynet på med skader og mange kamper mot både Sparta og Stavanger.

Det gjør at testresultater alene ikke er noen fasit på hvor bra trent et hockeylag er.

Vi vet også at det å løpe en 3.000 meter for en kar på 90 kilo, er noe helt annet enn å gi jernet i rundvantet.

Toppidrettskultur

Det kan også diskuteres hvor relevante de øvrige øvelsene er – i hvert fall hvis du vil snakke ned denne konkurranseformen – som jeg ser enkelte gjør i sosiale medier – men fokuset bør heller rettes mot det å skape en naturlig god toppidrettskultur hvor fysiske tester er en rettesnor på hvor man står i forhold til tidligere personlige resultater – og sammenlignbare motstandere.

Jeg er også sikker på at de samme som snakker ned slike resultater på vegne av sitt lag, ville understreket betydningen av Iron Man hvis Storhamar hadde vært i toppen.

Nå var det ikke sånn at Storhamar var svake over hele linja under årets Iron Man. Det var gode enkeltresultater i alle øvelsene, men som lag tror jeg man bare skal gjøre som trenerne i Storhamar allerede har gjort, erkjenne at det er mer å gå på.

Jeg er også enig med Sjur Robert Nilsen i at a de fleste bør kunne løpe en 3.000 meter på 11.30 når de spiller på dette nivået.

Det er i hvert fall ingen grunn til at unge talenter med landslagsambisjoner ikke skal klare det.

Og sånn kan vi vel ta alle øvelsene. Et visst minstenivå bør vi forvente av topputøvere.

Det er forøvrig bare å se på de største stjernene i de beste ligaene. De har fysikken i orden. På alle områder.

Ser bra ut

For Storhamar som lag, handler det om å ta ut marginer av hver eneste spiller.

Og kanskje like viktig handler det om å skape en god treningskultur i klubben som forplanter seg nedover i yngres avdeling.

Det er også tanken bak samlingen av Mads Hansen (Wang), Tore Neby (fysisk trener) og Torbjørn Orskaug (assistent) ved siden av Sjur Robert Nilsen. Sistnevnte har alltid snakket varmt om at det fysiske må være i orden.

Storhamar ønsker dessuten å være en foregangsklubb. Da må de prestere i Iron Man også. En 9. plass her er en liten ripe i lakken.

Om jeg er bekymret for Storhamar nå? Absolutt ikke. Det er veldig mye som er bra. Joey Tenute ser bra ut på isen. Det har vært gode treninger. Interessen er stor.

Det er bare å glede seg til den første treningskampen borte mot Vålerenga fredag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke