17. aug
SAMMEN: Storhamar er nødt til å ta et kollektiv løft.
FOTO: Kai Kristiansen
 
En mental utfordring
Entusiasme: Min utfordring til Storhamar er at hvert bytt må telle litt mer for hver enkelt.

Publisert: 23.okt.2015 21:05
Oppdatert: 23.okt.2015 21:05

Det er en rekke forklaringer til at Storhamar er ti poeng bak serieleder Stavanger.

* Skader.

* Sjukdom.

* Hardt kampprogram.

* Dommeravgjørelser.

Men det er dumt å legge vekt på noe av dette. Først og fremst fordi verken spillerne eller Aleksander Smirnov får gjort noe med det.

Da er det bedre å se seg selv i speilet og ta et oppgjør med hva hver enkelt spiller gjør ute på isen og hvordan kampforberedelsene har vært.

Våknet med Larrivée

Fra utsiden og høyt oppe på tribunen får jeg følelsen av at det mentale spiller inn.

Jeg synes episoden hvor Lørenskogs Villiam Strøm angrep Christian Larrivée sier noe om hvorfor Storhamar sliter med å ta ut toppnivået.

For det var først etter at Strøm og Larrivée hadde fått samme straff at Storhamar våknet.

Hele hallen følte på urettferdigheten som dommerne hadde tillatt. Og det virket som det vekket de øvrige Storhamar-spillerne også.

Det er tankevekkende at noe sånn må skje for at flere av spillerne skal klare å vise akkurat den aggressiviteten vi er ute etter å se hele tiden.

Storhamar har nemlig veldig lett for å bli passive i egen sone. Og motstanderne kommer ofte veldig lett inn i Storhamars sone. 

To av Lørenskogs mål i 3-2-kampen tirsdag, kom også på gnistrende kontringer hvor de gule og blå ble avslørt på at de ikke var nok på da de mistet pucken.

Dessverre er det blitt for få slike spillvendinger i Storhamars favør. Det har også vært et problem at Storhamar har vunnet pucken for lavt i egen sone før de kan sette fart. Da blir veien fram til motstanderens mål veldig lang. Og brodden i kontringen tas ofte ut på veien.

Tar vi med for mange dumme utvisninger og for dårlig overtallsspill, nærmer vi oss hele fasiten på hvorfor Storhamar ikke er et topplag ennå.

Lindahl tilfører noe

Storhamar har to gode rekker nå som bør produsere mye i kampene som kommer, men de er fortsatt ikke like velsmurte som Stavangers topprekke. Sparta har også ei førsterekke som dundrer enda tøffere på akkurat nå.

Jeg tror likevel at Storhamar vil bli sterkere nå som de får ristet av seg skadene og nå som Larrivée er frisk igjen. Jeg har også veldig tro på at Magnus Lindahl med sin intensitet vil løfte den rekka han går inn i.

Han er nemlig akkurat den typen som leverer det jeg er etterlyser. Han spiller som om hvert eneste bytt er det viktigste.

Det er en mental greie som ligger naturlig for Lindahl.

For publikums skyld og hockeyinteressen i Hamars skyld, må flere spillere ta fram disse egenskapene.

Laget er nemlig så godt på papiret at vi har lov til å vente oss mer.

For Storhamar handler det også om å kjenne sin besøkelsestid. Publikum har gitt laget og Smirnov tid i en vanskelig periode hvor laget har vært svekket og kampprogrammet har vært tøft.

Nå er det på tide å komme på offensiven i den hjemlige serien også.

La Stjernen få kjenne på akkurat det i morgen

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke