9. des
SUKSESS: Vetle Lindstad (t.h.) og Martin Gran (t.v.) var gode for Norge i U18-VM. FOTO: heine Aarum
 
En playmaker - en poengkonge
Vetle Lindstad er ikke spilleren som vanligvis får de største overskriftene, men er særdeles viktig for det norske U-18-landslaget, som ble nummer to i VM i Nice.

Publisert: 22.apr.2014 04.00
Oppdatert: 22.apr.2014 03.59

Med sitt herlige blikk for spillet åpner han forsvaret til motstanderne med utsøkte pasninger.

Vetle Lindstad har hatt en fantastisk sesong i Storhamar-drakta og har produsert mer enn 100 poeng på U-18 og U-20, og var sentral med 14 poeng i sluttspillet, da U-20 gutta ble norgesmestre for første gang siden 2001 rett før påske.

Står bak mye

Sammen med rekkekameratene Martin Rønnild og Ludvig Hoff dominerte de stort i U-18-VM i franske Nice. Lindstad endte med ett mål og seks assist, og ble nummer fem på scoringslisten, som for øvrig var dominert av nordmenn.

- Det er morsomt at det går inn, men jeg er ikke akkurat noen typisk målscorer. Jeg har ikke det skuddet som jeg ønsket jeg hadde, så da får jeg gjøre noe annet, kompensere.

Gikk ikke vegen

Etter tre seire på rad kom tapet i den fjerde kampen mot Kasakhstan, noe som spolerte Norges muligheter for opprykk. Latvia sto med full pott etter fire kamper og var klare for A-gruppa før søndagens siste kamp.

Norge avsluttet på aller beste måte, og vant 4-2 mot Latvia og sikret seg en god avslutning på turneringen, noe Lindstad var fornøyd med.

- Det ble ikke som vi håpet, men alt i alt har vi hatt en bra turnering.

Gran toppscorer

Det var ikke bare Vetle Lindstad som gjorde det bra for Norge, for Storhamars Martin Gran ble både norsk og turneringens toppscorer med fire mål og fire assist.

Gran gjorde poeng i alle Norges kamper, og avsluttet med fire scoringer og to assist de tre siste kampene. I Norges eneste tap i turneringen var Martin Gran sentral i begge målene til det norske laget.

Som Vetle Lindstad har også Martin Gran hatt en strålende sesong, Med 100 poeng totalt på U-18 og U-20, norgesmester med Storhamars U20-lag, og toppscorer i VM-turneringen så er det liten tvil om at Storhamar har fått fram to lovende talenter som de vil få god nytte av i årene framover.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke