20. aug
SMELL: Her smeller det mellom Storhamars Hans Gardli Stubrud og Lillehammers Andreas Martinsen i fjor.Det ligger an til tøffe tak når de to lagene møtes i et ordentlig mjøsderby i kveld også.
 
Endelig et ekte MJØSDERBY
Både Storhamar og Lillehammer ønsker at den gode, gamle mjøsderby-stemningen skal gjenoppstå. Carl Oscar Bøe Andersen mener at en utvanning av storebror/lillebror-forholdet legger forholdene til rette for det nå.

Publisert: 22.sep.2009 05:02
Oppdatert: -

HAMAR: - Før kunne man se de store forskjellene. Det var et klart skille, når det kommer til pengebruk og henting av utenlandske spillere. Da kunne vi kalle oss storebror, sier Carl Oscar Bøe Andersen før mjøslagene møtes i Hamar OL-Amfi i kveld.
Jevnere utgangspunkt
Han mener det ikke er sånn lenger.

- Dette er blitt vannet ut, og vi må faktisk innse at de gjorde en bedre sesong enn oss i fjor. Både når det kommer til penger og hvor lagene er tippet på tabellen - som er rundt midten - er det et jevnere utgangspunkt nå, mener Coba.
- Vi er absolutt tilbake til et gammelt mjøsderby. Nå stiller vi med de samme kortene på hånda, i form av unge, lokale spillere og lavere lønninger.

- Fortjener tilskuere
Storhamars nye sjef har hørt rykter om at det kommer mange folk fra skyggesiden av Mjøsa på kveldens kamp. Han er også opptatt av å lage et godt arrangement i forhold til at kampen sendes direkte på tv.

- Vi har noe å bevise. Vi må lage et godt arrangement og må mønstre alle tilgjengelige folk. Derfor håper jeg også at det kommer mange tilskuere og bidrar, sier Coba.
Han velger også å komme med en liten oppfordring:
- Det er mange som maser om at blant andre HamKam må satse mer lokalt. Vi har gjort det, og av 23 spillere i vår stall er 16 fra vårt nærområde. Disse spillerne fortjener flere folk på kampene, og det er på tide at kritikerne møter opp på kamp, sier Coba.

- Lage fest hver gang
Styreleder i Lillehammer Henning Evensen forteller at han har en god dialog med Storhamar, og at målet blant annet er å gjenskape den gode stemningen i kampene mellom de to lagene.

- Vi må få opp igjen mjøsderby-stemninga. Lage fest hver gang lagene møtes. Hockeyen i Norge er blitt for mye Østfold og Oslo, mener Evensen.

Misunnelig på klubbspillerne
Han er enig i at forholdet mellom de to lagene er jevnere nå, men mener at Storhamar fortsatt er storebror på visse området.

- Men kanskje har storebror lært at det er lurt å kutte kostnadene av lillebror. Samtidig er tall harde fakta, og Storhamar har lenge vært flinke til å bygge opp med egne spillere.
Evensen misunner Storhamar et par av kontinuitetsbærerne.
- Vi har ingen Pål Johnsen. Eller Eirik Skadsdammen. Der har Storhamar vært flinke, og fått opp egne folk, som blir år etter år og trolig aldri forlater klubben. Det er veldig viktig, spesielt for de unge spillerne, sier Evensen.

- I toppen om fem år
Lillehammer-lederen har latt seg imponere av sesongåpningen til naboklubben.

- Jeg er desidert mest imponert av Storhamar så langt. Det er selvsagt tidlig, men de ligger på andreplass. Etter kampen i Stavanger måtte jeg dobbeltsjekke at resultatet stemte. Men at de vant så klart der borte er kjempegøy, og veldig bra for norsk hockey.
Henning Evensen kommer med følgende spådom:
- Jeg tipper at om fem, seks år er Storhamar og Lillehammer helt i toppen av norsk hockey. Klubbene har allerede tatt det kuttet flere må ta, og vil ligge mange skritt foran de andre lagene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke