27. jun
FRISK: Endelig kan Mattias Livf kjøre for fullt, etter smellen i kneet for åtte måneder siden.
 
Endelig skadefri
Han trodde det var greit i sommer, men det opererte kneet protesterte - og har vært kranglete lenge. Men nå kan endelig Storhamar-kaptein Mattias Livf (34) kjøre for fullt. Det passer bra. I dag er det nemlig seriestart.

Publisert: 18.sep.2008 06:18
Oppdatert: -

HAMAR: Det er åtte måneder siden Mattias Livf ble taklet av Cameron Abbott i Askerhallen. Det viste seg å være en komplisert skade. Livf ble operert med en gang, og har fått inn ei plate og fem skruer.
Ser framover
- Det kjennes veldig bra ut nå, og jeg kan kjøre på for fullt. Det er godt. Jeg tar betennelsesdempende medisin, og væskeansamlingen i kneet er mindre. Nå ser jeg bare framover, sier Storhamar-kapteinen, som ble matchet forsiktig i treningskampene.

Alt så veldig bra ut i sommer, men kneet tålte nok ikke all belastningen.
Han iser fortsatt ned kneet etter hver trening og kamp.
- Det er en sikkerhet, sier Livf, som blant annet har løpt i vann som alternativ trening.

Imponert over Mostue
Mattias Livf innrømmer at han ble litt overrasket over den økonomiske situasjonen.

- Jeg visste ikke at økonomien i klubben var slik, men vi spillere må bare stille opp og gjøre vår jobb best mulig. Og jeg synes det ser bra ut.
Livf spiller i backpar med unggutten Mats Larsen Mostue.
Og kapteinen er imponert.
- Han har fått mer muskler, og er en klok spiller. Mats har tatt et steg, og det er moro å spille sammen med ham. Vi som er rutinerte må ta ansvar i forhold til å skolere de unge, men av og til er det også slik at de må lære av egne feil.

Gode målvakter
Storhamar-kapteinen synes som nevnt det ser bra ut.

- Vi har ligaens beste målvaktduo. Det er mange som skryter av sine målvakter, men slik jeg ser det, har vi de beste. På backsiden er det omtrent som forrige sesong, synes jeg. Utfordringen er på løpersiden, men også der har det vært positive overraskelser. Flere har vokst med tilliten og ansvaret de har fått. Jeg er helt sikker på at førsterekka vil produsere gjennom hele sesongen. De ser veldig bra ut, sier svensken, som også har norsk pass.

Oilers og Sparta
Han tror Stavanger og Sparta blir de to tøffeste konkurrentene.

- De ser bra ut. Jeg tror Stavanger lærte mye av forrige sesong. De har slitt defensivt tidligere. Sparta er solide. Jeg tror ikke Vålerenga vil holde samme standard som disse lagene, sier kapteinen, som synes de siste dagene før seriestarten er ille.
- Den siste uka går jeg bare og venter på seriestarten. Det skal bli utrolig godt å komme i gang. Lillehammer vil kjøre på som vanlig, og da må vi være klare. Jeg tror det blir moro, sier Mattias Livf.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke